Kate Middleton ne želi biti kuma na vjenčanju svoje sestre Pippe

kate_pippa

Pippa Middleton svjetsku slavu stekla je na vjenčanju svoje starije sestre 2011. godine, dok je hodala ka oltaru u Westminsterskoj opatiji obučena u bijelu haljinu.

Njena stražnjica tada je završila na skoro svim naslovnicama svjetskih tabloida, i skoro da je zasjenila sestru Kate Middleton na njenom vlastitom vjenčanju s princom Williamom.

Upravo je to razlog zašto vojvotkinja od Cambridgea (34), neće biti u ulozi djeveruše kada njena mlađa sestra iduće godine bude rekla sudbonosno “da” na vjenčanju s njenim izabranikom Jamesom Matthewsom (41).

pippa234

Iz kraljevske palače su potvrdili da je Kate svjesna da bi sva pažnja na tom vjenčanju, u slučaju da ona bude u ulozi djeveruše ili kume, bila usmjerena prema njoj, a ne prema slavljenici, odnosno njenoj sestri.

“Kate bi sigurno zasjenila sestru. To je složena situacija za Pippu. Ona bi željela da njena sestru bude uz nju, ali ko bi u tom slučaju gledao u nju. Kate bi htjeli biti u pozadini koliko je to god moguće” piše magazin People.

Prema tradiciji, Pippa bi trebala dati ulogu kume svoj sestri Kate, a ne djeveruše, jer tu ulogu obično imaju neudate članice porodice.

Jedno od mogućih rješenja ovo “velikog problema” je da Kate dobije ulogu osobe koja čita tokom vjenčanja, što je na njenom vjenčanju radio brat James Middleton.

Pippa će se udati za Jamesa Matthewsa sljedećeg ljeta na svečanosti u njenoj seoskoj crkvi St. Marka u Englefieldu, a slavlje je planirano u dvorištu kuće njenih roditelja koja je u blizini, na kojem bi trebalo biti samo oko 150 zvanica.