Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kate Middleton želi treće dijete roditi kod kuće (FOTO)

kate_m

Vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton (36) rodila je sina Georgea (4) i kćer Charlotte (2) u londonskoj bolnici St. Mary i tom prilikom nije bilo nikakvih komplikacija. Kate čeka treće dijete, i kaže kako bi voljela roditi kod kuće u palači Kensington ili u ladanjskoj kući Anmer Hall gdje živi s princom Williamom (35).

– Raspravljala je o tome s Williamom i on je podržava. Oboje smatraju da bi bilo lijepo za porodicu imati porod kod kuće, posebno za djecu Georgea i Charlotte – ispričao je prijatelj para.

Usto, vjeruju da će tako izbjeći gužvu pred bolnicom koja je bila nakon poroda sina i kćeri. Naime tada je stotine fanova okružilo bolnicu iščekujući njihov izlazak.

– Misle da to nije bilo u redu prema drugim pacijentima bolnice. Njihove porodica i prijatelji ih nisu mogli posjećivati kao inače – rekao je prijatelj para i dodao kako žele izbjeći takvu situaciju ovog puta.

Sigurni su da će porod kod kuće biti mirniji i neće se morati opterećivati putovanjem.

Middleton je htjela roditi i Charlotte kod kuće, ali ju je porodica “natjerala” da to učini u bolnici St. Mary gdje je pokojna princeza Diana dobila prinčeve Williama i Harryja. Vojvotkinju su upozorili da ne žele riskirati s djevojčicom koja je četvrta u redu za prijestolje.

Ipak, članice kraljevske porodice su u prošlosti rađale kod kuće. Kraljica Elizabeta II (91) rodila se u kući svojih roditelja, a svoje sinove Charlesa (69), Andrewa (57) i Edwarda (53) je “donijela na svijet” u palači Buckingham, a kćer Anne (67) u kući Clarence.

Middleton bi treće dijete trebala roditi u aprilu i još se ne zna kojeg je spola. Obožavatelji kraljevske porodice su nagađali da je riječ o dječaku jer je vojvotkinja nosila plavu odjeću tokom objave o trudnoći.