Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poznata glumica

Keira Knightley: Ne znam nijednu ženu koja nije bila žrtva seksualnog uznemiravanja

keira-knightley

Glumica je i ranije priznala da je u više navrata bila žrtva seksualnog nasilja

Britanska glumica Keira Knightley, u intervjuu za “Harper's Bazaar UK”, govorila je o sveprisutnom seksualnom uznemiravanju žena i mizoginiji, koju je i sama iskusila.

Zvijezda “Pirata sa Kariba” priznala je da su “svi” koje ona poznaje zlostavljani na neki način.

“Bez obzira da li se radi o nabacivanju, pipkanju, ili o tome da je neki muškarac rekao da će vam prerezati grlo, ili da će vas udariti u lice, ili šta god već, bukvalno ne znam nikoga ko nije prošao kroz to”, rekla je Knightley.

Glumica je govorila i o mizoginiji koju je lično iskusila.

“Bilo je to kada su žene počele da preduzimaju sve mjere predostrožnosti kada se vraćaju kući, i pomislila sam da radim svaku od tih stvari da bih bila bezbjedna. To je depresivno”, kaže Knightley.

Glumica je i ranije priznala da je u više navrata bila žrtva seksualnog nasilja, i to u pabovima gdje su se nepoznati muškarci pripijali uz nju i pokušavali da joj zavuku ruku pod suknju.

“Sva četiri puta to se dogodilo u pabovima. Dakle, ne na snimanju. Četiri puta sam bila baš napadnuta, i to nasilno. I znam da u tome nisam usamljena, mnoge djevojke su se sa tim suočavale, ne samo glumice. Profesorke, advokatice, ma, veliki broj njih je iskusio to da im se neko priljubi uz grudi ili pokuša da im gurne ruku pod suknju. Nisu to bila silovanja, ali bilo je i te kako neprijatno”, rekla je tada Knightley.