Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

24 sata

Kesić se u svojoj emisiji osvrnuo na film “Quo vadis, Aida?”

kesic-aida

“Film sarajevske rediteljke Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?”, ušao je u najuži izbor na Oscara. Svako ko je imao priliku da pogleda Aidu sigurni smo da već ima svog pobjednika i ima za koga da navija…”

Film Jasmile Žbanić Quo Vadis, Aida dobio je još jednu prestižnu međunarodnu nagradu.

Film je pobijedio u konkurenciji za najbolji film na balkanskom takmičenju 25. Međunarodnog filmskog festivala u Sofiji.Ovo je samo još jedna u nizu nagrada koje je film dobio.

Podsjećamo, film je ušao i u uži izbor za najveću filmsku nagradu Oscar.

Voditelj satirične emisije “24 minuta” Zoran Kesić, zajedno sa ekipom Njuz neta posljednjih osam godina radi odlične osvrte na dnevno-političku situaciju u Srbiji ali i regionu.

Njegovi osvrti su humoristični, satirični ali nerijetko sa odličnim zaključkom, poentiranjem i porukom.

“Film sarajevske rediteljke Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?”, ušao je u najuži izbor na Oscara. Svako ko je imao priliku da pogleda Aidu sigurni smo da već ima svog pobjednika i ima za koga da navija. A kada navijaš za, red je da se navija i protiv, red je da se onom drugom viče “Uaaa” i da mu se želiš poraz, taj drugi može biti sve ono što je dovelo do Srebrenice a to su mržnja, nacionalizam, nasilje, nepravda, užas, surovost i rat i zato… Ajmo Aida!” navodi Kesić.