Jessica Radloff

Knjiga “Teorija velikog praska” otkrila ko je trebao glumiti Penny umjesto Kaley Cuoco

coucho

“Znam da me je Chuck Lorre, sukreator serije, zaista želio za ulogu Katie i definitivno sam bila bijesna kada je nisam dobila”, rekla je Cuoco

Odlomak iz nadolazeće knjige novinarke Jessice Radloff pod nazivom The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series, koji je ove sedmice objavljen u Hollywood Reporteru, otkriva detalje o seriji koju mnogi obožavaju.

Ovaj odlomak usredotočio se na odabir glumice za lik Penny, koju je na kraju glumila Kaley Cuoco. Prema glumcima i ekipi koja je intervjuirana za knjigu, Cuoco je isprva odbijena za ulogu.

Radloff u svojoj knjizi piše da je glavna ženska uloga u seriji bila zamišljena kao mračniji i svjetovniji lik. Iako se izvorno lik zvao Penny, CBS je u to vrijeme imao još jedan pilot s likom koji nosi to ime, pa je mreža zatražila promjenu. Lik je preimenovan u Katie, a optimistična Cuoco nije odgovarala za tu ulogu.

“Znam da me je Chuck Lorre, sukreator serije, zaista želio za ulogu Katie i definitivno sam bila bijesna kada je nisam dobila”, rekla je Cuoco.

Mnogo glumica bilo na audiciji

Radloff objašnjava da je glumica Marisa Tomei bila vrlo blizu dobivanja uloge Katie i bila je na audiciji s glavnim likom, Jimom Parsonsom, koji je utjelovio Sheldona.

“O moj bože, kakav bi to drugačiji svijet bio”, priznao je Parsons novinarki.

Marisa nije bila jedina koja je došla na audiciju za ulogu Katie (Penny).

“Tara Reid također je došla za ulogu Katie, a i Elizabeth Berkley je htjela glumiti”, rekao je sukreator serije Bill Prady. Dodao je da je Berkley bila sjajna na audiciji. Naposljetku, najuspješnija na audiciji bila je Jody Lyn O'Keefe, u to vrijeme najpoznatija po filmovima She's All That i Whatever It Takes.

Jody Lyn O'Keefe bila najbolja na audiciji, ali je ispala iz igre

O'Keefe se sastala s cijelom glumačkom postavom, i iako su svi mislili da je prošlo odlično, producenti su odustali od nje. Parsons je rekao novinarki da je mislio da je O'Keefe bila sjajna tokom čitanja i da je bio šokiran kad je doznao da je samo 30 minuta poslije dobila otkaz.

Naposljetku je uloga pripala Kaley Cuoco, a kako je do toga na kraju došlo otkrit će ostala poglavlja u knjizi koja uskoro izlazi.