Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ide u Liverpool

Ko je Luke Black, novi predstavnik Srbije na Evroviziji?

luke black instagram

Luke Black je rođen 1992. godine u Čačku. Završio je dva fakulteta i master studije iz područja muzičke produkcije. S 12 godina je počeo pisati tekstove, a za nekoliko godina i komponovati i pisati aranžmane, pišu srpski mediji

Muzičar pod umjetničkim imenom Luke Black predstavljat će Srbiju na ovogodišnjem Eurosongu u Liverpoolu nakon što je pobijedio u finalom takmičenju Pjesme za Evroviziju s numerom “Samo mi se spava”.

Luke je bio veliki favorit uoči takmičenja. “Jako sam zahvalan publici i žiriju što su glasali za mene. Presretan sam, jedva se suzdržavam da ne zaplačem”, rekao je nakon pobjede.

Iako je već jednom bio na korak do toga da bude srpski predstavnik, Čačaninu Luki Ivanoviću je tek sada to pošlo za rukom. Lukea su i žiri i publika stavili na drugo mjesto od ukupno 16 izvođača, ali je sveukupnim zbrajanjem bodova završio na vrhu tablice.

Luke Black je rođen 1992. godine u Čačku. Završio je dva fakulteta i master studije iz područja muzičke produkcije. S 12 godina je počeo pisati tekstove, a za nekoliko godina i komponovati i pisati aranžmane, pišu srpski mediji.

Foto: Instagram

Luka Ivanović posljednje četiri godine živi u Londonu i jedini je muzičar iz Srbije koji ima potpisan ugovor s Universal Music Groupom, s kojom je 2016. godine realizovao uspješnu turneju u Kini. Do sada je objavio četiri EP izdanja.

Saradnja s tom producentskom kućom započela je 2015. godine, kada je pjesma D-Generation osvanula na globalnom servisu Vevo. Uz ovu pjesmu, na prvom mini albumu “Thorns” našle su i “Holding On To Love” i druge kompozicije.