Koliko para Kate Middleton troši na odjeću? Britanci se tješe (FOTO)

kate_haljine

Vojvotkinja od Cambridgea Kate ovih dana u Daily Mailu je nazvana kraljicom “isplative garderobe” jer svoju skupo plaćenu robu, za razliku od drugih zvijezda, nosi više puta i tako izvlači maksimalnu vrijednost, piše Daily Mail.

Iako neke od njenih haljina i drugih odjevnih predmeta koštaju nešto više od prosječnih cijena, činjenica da ih nosi više puta to opravdava.

Britanci su to izračunali vodeći se logikom da je bolje kupiti kaput od 500 funti i obući ga sto puta, što se broji kao 5 funti po nošenju, nego kupiti jaknu od 30 funti i obući je nekoliko puta pa baciti u smeće.

Ova kombinacija do sada košta 22 funte po nošenju

Kate se posebno istakla noseći trudničku odjeću koju je oblačila u tokom prethodne dvije trudnoće, a britanski mediji izračunali su da je taj outfit koštao 16.25 funti po nošenju.

Ipak, čini se da se Britanci ovim analizama pomalo tješe. Primjere koje su naveli su istiniti, tu dileme nema, no probajte ukucati u google pretragu fotografije “Kate Middleton”, pa ćete vidjeti da je izuzetno teško primjetiti vojvotkinju u istoj odjevnoj kombinaciji na dva različita pojavljivanja pred kamerama.