Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kome će pripasti 800 miliona dolara slavnog muzičara?

prince333

Oko 800 miliona dolara “teško” bogatstvo preminulog muzičara Princea mogla bi naslijediti njegova 55-godišnja sestra Tyka Nelson, u slučaju da slavni muzičar nije oporukom drugačije odredio, piše Daily Mail.

Tyka je dvije godine mlađa Princeova sestra, a budući da su im roditelji preminuli, uz polusestre i polubraću jedina je porodica preminule legende. Brat i sestra godinama su bili u lošim odnosima tokom turbulentnog perioda u Tykainom životu, kada se Princeova sestra prostituirala i drogirala. Od 2003. godine kada je započela liječenje, Tyka i Prince ponovo su postali bliski.

“Bila sam samohrana majka, moja dvojica dječaka bili su još bebe. Prodavala sam tijelo kako bih nas prehranila, a onda sam zaglavila s drogom. Dotakla sam dno kada sam prodala auto koji mi je brat poklonio i TV iz dječje sobe da kupim drogu”, priznala je Tyka u jednom od intervjua.

prince-and-tyka-nelson-2

Danas je čista, a nakon Princeove smrti ispred studija u kojem je njen prat preminuo satima je bila s fanovima, grleći ih i poručujući im da ih je sve volio.

Tyka i Prince potekli su iz porodice jazz muzičara i oboje su vrlo rano započeli pjevati i pisati pjesme. Dok je Prince postigao vrtoglavi uspjeh, njegova sestra je priznala da je odmalena patila zbog svoje težine, a kompleksi koje su joj vršnjaci nabili spriječili su je da postigne karijeru sličnu bratovoj.

Osim toga, priznala je da se nikada nije željela “šlepati” na bratovoj slavi. S Princeom je javno nastupila samo jednom, iako su često skupa pjevali u porodičnom okruženju.