Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Desant na Jajce"

Koncert Damira Imamovića pod vedrim nebom pokraj Katakombi

damir imamovic – slovo gorcina – fena (1)

Ovogodišnji Desant na Jajce, kako su najavili organizatori, ponudit će najbogatiji program do sada, i to na tri scene

Još samo nekoliko dana ostalo je do trećeg izdanja festivala Desant na Jajce, a učesnici ne kriju uzbuđenje zbog nastupa u ovom, kako mnogi tvrde, jednom od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini.

Nastupu u Jajcu raduje se i Damir Imamović, vrhunski interpretator sevdaha i prošlogodišnji dobitnik nagrade za evropskog izvođača godine britanskog magazina „Songlines“. On će u subotu, 27. augusta održati koncert na platou kod Katakombi na Tvrđavi u Jajcu.

„Dolazim sa izuzetnom violonisticom Ivanom Đurić, mojom starom saradnicom i odličnim mladim trubačem Benjaminom Drijenčićem. To je jedan novi spoj zvukova u sevdahu i jedva čekam da zasviramo pod vedrim nebom u Jajcu“, poručio je Damir Imamović.

Ovo će biti, kako je istakao, posljednji koncert u okviru njegove ovogodišnje proljetno-ljetne turneje, tokom koje je svirao u Norveškoj, Poljskoj, Nizozemskoj, Austriji… Za njega je ova godina bila radna, održao je brojne koncerte, a snimao je i novi album, koji bi trebao biti objavljen sljedeće godine.

Ovogodišnji Desant na Jajce, kako su najavili organizatori, ponudit će najbogatiji program do sada, i to na tri scene.

Tako će, osim Damira Imamovića, na atraktivnim lokacijama u Jajcu, tokom trodnevnog Festivala posjetoce zabavljati i Dubioza Kolektiv, poznati turski DJ i producent Burak Yeter, dvojac After Affair, DJ Soul i Indigo…

Festival će trajati od 26. do 28. augusta, a osim koncerata, u Domu AVNOJ-a u Jajcu će od 24. do 27. augusta biti održane reprizne projekcije nekih od najboljih filmova sa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Desant na Jajce u prvi plan ističe prirodne ljepote Jajca, pa se zato i sami koncerti održavaju na nekim od najatraktivnijih lokacija, kao što su Jajačka tvrđava i plato ispod Plivskog vodopada.

Organizatori Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednjebosanskog kantona, Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH i Delegacije Evropske unije u BiH.

Sponzori Festivala su Tuborg, Jaegermeister, BH Telecom, Jack Daniel's, voda Sara i Bingo.

Više informacija o Festivalu može se pronaći na web stranici Festivala, a ulaznice za koncerte Dubioze kolektiv, Damira Imamovića i Buraka Yetera i After Affair mogu se kupiti na ovom LINKU.