eurosong

Konstrakta otkrila zašto pere ruke tokom izvođenja pjesme “In corpore sano”

konstrakta yt

“Ovo je pjesma o zdravlju i atmosferi u kojoj živimo, u kojoj je zdravlje stavljeno na mjesto najviše vrijednosti. Zato nam je bio potreban neki kompulzivni aspekt u pjesmi pa smo odlučili da to bude pranje ruku”, rekla je za Eurovision TV

U finalu Eurosonga u subotu gledat ćemo, između ostalih, nastup srpske predstavnice Konstrakte. S obzirom na to da se od pobjede na Beoviziji spominje kao jedna od favoritkinja Eurosonga, uspjeh njene pjesme “In corpore sano” ne čudi.

Osim neobične pjesme, i Konstraktin nastup je netipičan, a kao takav izazvao je mnoštvo pozitivnih reakcija. Konstrakta, pravim imenom Ana Đurić, na pozornici pere ruke, a iako su mnogi mislili da time simbolički pere ruke od svega, ona je pojasnila značenje tog dijela koreografije.

“Ovo je pjesma o zdravlju i atmosferi u kojoj živimo, u kojoj je zdravlje stavljeno na mjesto najviše vrijednosti. Zato nam je bio potreban neki kompulzivni aspekt u pjesmi pa smo odlučili da to bude pranje ruku”, rekla je za Eurovision TV.

“Mislim da kulisa može utjecati, pogotovo kada se udubite u tekst. Imamo ovu izvedbu, s vremena na vrijeme i titlove, tako da bi publika, nadamo se, trebala moći povezati”, dodala je.

Drugi simbol njenog nastupa je karanfil, koji je dijelila okupljenima na konferenciji za medije uoči polaska u Torino.

“Iako su simboli nezgodna stvar jer im svatko može pridati neko značenje, za nas karanfili od početka ovog performansa znače ljubav, razumijevanje i poštovanje”, rekla je.

Pojasnila je i otkud se u njenoj pjesmi pojavila Meghan Markle.

“Meghan Markle ovdje nije toliko važna, ali je predstavnica svih onih ljudi u medijima na koje smo fokusirani. Još me nije kontaktirala, ali voljela bih da to čuje”, rekla je, prenosi Index.