Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kraj serije “Kuća od karata”: Krivac Kevin Spacey?

Kevin Spacey1

Američka kompanija Netflix saopštila je danas da će njena popularna serija “Kuća od karata”, u kojoj glavnu ulogu igra Kevin Spacey, biti završena poslije predstojeće šeste sezone.

Današnja objava uslijedila je neposredno pošto se Spacey suočio s tvrdnjama da je seksualno uznemiravao tinejdžera prije nekoliko decenija i prvi put javno rekao da je gej, navodi AP.

Odluka da se “Kuća od karata” okonča poslije šeste sezone, čije je snimanje u toku, donijeta je prije nekoliko mjeseci, prema navodima osobe upoznate sa situacijom.

Američki glumac Anthony Rapp koji igra u tv seriji “Star Trek: Discovery”, rekao je sinoć da je Spacey pokušao da ga zavede 1986. godine, kada je imao 14 godina, na žurci u Spaceyijevom stanu. Tada ga je 26-godišnji Spacey, pijan, navodno podigao “kao mladoženja mladu” i položio na krevet, ali je Rep, kako je naveo, ipak uspio da se oslobodi.

Rapp je odlučio da o tome govori pošto se seksulano zlostavljanje u filmskoj industriji našlo u žiži nakon optužbi na račun producenta Harveyja Weinsteina.

Spacey, dvostruki dobitnik Oskara, objavio je na Twitter da se ne sjeća te situacije, ali se izvinio Repu i u istoj poruci naveo da je gej.