Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Perišić: Spalletti me zamolio da više pucam desnom nogom

perisic1

Inter je jučerašnjom pobjedom na gostovanju kod Verone (2:1) spustio zavjesu na 11. kolo talijanske Serie A. Sva tri boda milanskoj momčadi donio je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Nerazzurri su poveli u 36. minuti preko Borja Valere, da bi domaćin izjednačio početkom nastavka kada je s bijele tačke bio precizan Pazzini. Za pobjedu Intera i nova tri boda pobrinuo se Perišić, koji je u 67. minuti sjajnim pogotkom probio granitnu odbranu Verone.

“Suigrači i trener su me zamolili da pucam sa desnom nogom. Više sam naviknuo igrati po lijevoj strani i potezati ljevicom, ali kada se pojavi šansa za pogodak, onda se ne bira i koristi obje ako treba. U trećem pokušaju sam zabio. Bio je dobar udarac i sjajan gol. Nakon utakmice smo se malo i našalili”, kazao je Perišić za klupsku televiziju, dodajući:

“Pogodak je uvijek pogodak, bio on sa lijevom nogom, desnom ili glavom. Najvažnije je samo da je ušao u mrežu i da smo stigli do pobjede. Strepili smo do posljednje minute, ali tri boda su tu. Moramo nastaviti ovako i ništa ne ostavljati iza sebe. Već se pripremamo za sljedeću utakmicu protiv Torina.”

Hrvatski reprezentativac istaknuo je da nije samo on lider ove ekiše.

“Svi mi moramo biti vođe u timu, ne samo ja ili Mauro. Svi moramo igrati u napadu i u odbrani. Jedino tako možemo napredovati i biti ovako dobri”.

Inter nakon 11 odigranih kola Serie A drži drugo mjesto sa 31 bodom, odnosno devet pobjeda i dva remija. Ima dva boda manje od vodećeg Napolija.