SHOWbuzz

George martin

“Kuća zmaja”: Šta do sada znamo o novoj seriji iz svijeta “Game of Thronesa”

31/10/2019

Ideja je da će "Kuća zmajeva" postepeno dovesti do radnje novog serijala "Ples sa zmajevima"

Vijest o novoj HBO-ovoj seriji, koja pripada svijetu “Game of Thronesa”, došla je samo nekoliko sati nakon što je HBO otkazao drugi, prethodno najavljeni, spin-off iste.

Serija će biti bazirana na knjizi Georgea Martina “Vatra i krv”, a zvat će se “Kuća zmaja”.

Knjiga “Vatra i krv” izašla je 2019, a radnja prati historiju kuće Targarjena, odnosno predaka Daeneris, i njihovu borbu u ratu. Projekat bi, za sada, trebalo da ima samo 10 epizoda, a radnja je smještena oko 300 godina prije događaja glavnog serijala “Igre prijestolja”.

Ideja je da će “Kuća zmajeva” postepeno dovesti do radnje novog serijala “Ples sa zmajevima”. U toj seriji će se obraditi jedan od većih događaja u historiji “Sedam kraljevstva”, koji je doveo do rata između dvije frakcije kuće Targarjena. Ali, za sada nije poznato kada bi “Kuća zmajeva” mogla da se pojavi.

“Od zastrašujućih tajni historije Vesterosa do pravog porijekla Bijelih šetača, misterija Istoka pa sve do legende Starkova, samo je jedno sigurno – to nije priča za koju mislimo da znamo sve”, rekao je George Martin autor serijala knjiga “Pjesma leda i vatre”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.