Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ronnie Wood

Legenda Rolling Stonesa ponovo bije najtežu bitku: “Šta mora biti, bit će…”

Ronnie Wood1 (1)

Nikada nije krio da je okorjeli pušač, a prije negoli mu je 2017. dijagnosticiran karcinom pluća, pušio je 25 do 30 cigareta na dan

Legenda Rolling Stonesa 73-godišnji Ronnie Wood priznao je da je tokom lockdowna u Velikoj Britaniji vodio novu borbu s karcinomom, koji mu se nakon kraće remisije ponovno vratio. Naime, još 2017. godine legendarnom je rokeru i članu The Rolling Stonesa, dijagnosticiran karcinom pluća, a tokom petosatne operacije dio pluća mu je izvađen.

Sada mu se vratio u obliku karcinoma malih stanica, a iako on tvrdi da je sada dobro, iskustva ostalih kojima je dijagnosticirano isto, i nisu najbolja.

Naime, kako stoji na stranicama vezanim uz zdravlje, taj tip karcinoma se često dijagnosticira u uznapredovaloj fazi, što znači da se već proširio na mozak, jetru, kosti ili koštanu srž, a većina pacijenata umre već u prvoj godini nakon dijagnoze.

Otac šestero djece izjavio je za The Sun:

“U posljednjem lockdownu borio sam se s rakom malih stanica. Tokom svog oporavka jednostavno sam se prepustio. Šta mora biti, bit će, ja tu ne mogu ništa. Jedino što mogu je ostati pozitivan, snažan i boriti se, a sve ostalo je u rukama neke više sile.”

Ronnie Wood nikada nije krio da je okorjeli pušač, a prije negoli mu je 2017. dijagnosticiran karcinom pluća, pušio je 25 do 30 cigareta na dan. Ovaj lockdown proveo je u duštvu 42-godišnje supruge, pozorišne producentice Sally, i njihovih četverogodišnjih blizanki Gracie Jane i Alice Rose.