Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vesna Pećanac

Legendarna ex-YU glumica hrani se u narodnoj kuhinji: “Nije lijepo da umjetnici žive ovako”

pecanac – tw

Vesna je publici poznata po ulozi u filmovima “U ime naroda”, “Ljepota poroka”, “Čudo neviđeno”, kao i u serijama “Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo”, “Oriđinali” i drugim

Glumica Vesna Pećanac fotografisana je u narodnoj kuhinji u Beogradu. Fotografije legendarne jugoslovenske i  srbijanske glumice proširile su se Twitterom, a prizor je rastužio mnoge.

“Redovna korisnica kuhinje Vjerskog dobrotvornog starateljstva. Prepoznajete li ženu na ovim fotografijama?”, napisano je u objavi.

Uskoro se oglasio i režiser Srđan Dragojević.

“Kuhinja vjerskog dobrotvornog starateljstva. Velika glumica, Vesna Pećanac. Borio sam se kao poslanik protiv ideje Ministra Tasovca da ukine nacionalne penzije za umjetnike u Zakonu. Oborio sam zakon i sačuvao ih, ali nisu dodijeljene sedam godina. Nije lijepo da umjetnici dožive ovako nešto”, napisao je Srđan.

U komentarima se javila jedna Srđanova pratiteljica koja je napisala da je jednom glumicu vidjela u narodnoj kuhinji.

“Vidjela sam je tamo jednom prilikom… Imala sam priliku upoznati ljude koji rade tamo i sve pohvale za kuhinju Vjerskom dobrotvornog starateljstva koja hrani mnoge u svojim prostorima”, napisala je.

Vesna je publici poznata po ulozi u filmovima “U ime naroda”, “Ljepota poroka”, “Čudo neviđeno”, kao i u serijama “Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo”, “Oriđinali” i drugim. Veliki dio karijere je provela u Ateljeu 212 gdje je ostala upamćena po izvođenju monodrame “O, kakav divan dan”.