Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako danas izgledaju glumci iz Đekne, a koji su još među živima

jeka_djekna
Vesna Pećanac igrala je ulogu Jeke

Većina glumaca koji su se pojavljivali u kultnoj seriji “Đekna još nije umrla, a ka'će ne znamo” više nije među živima.

Vesna Pećanac u ulozi Jeke bila jedan od najupečatljivijih likova u kultnoj seriji.

Poznata je po ulogama u filmovima svog supruga Živka Nikolića “Lepota poroka” i “Čudo neviđeno”.

Vesna je toliko voljela scenu da nikada nije željela da ode u penziju. U pozorištu je izuzetno gledana bila njena monodrama “O, kakav divan dan”.

vesna-pecanac

Nakon smrti muža 2001. godine, pala je u tešku depresiju, živjela u bijedi, a danas izgleda ovako!

Splićanka Arijana Čulina tumačila je lik Milijane.

– Bila sam na drugoj godini kada se snimala prva epizoda. Ta uloga je bila veoma značajna za mene, ali sam bila premlada da bih to shvatila. Serija me je obilježila za cijeli život i to po dobru, moram priznati – rekla je nedavno Arijana.

------ za tv obzor

Tokom karijere se razvijala kao stand-up komičarka, a napisala je sedam knjiga, na osnovu kojih piše monodrame.

Zef Bato Dedivanović, poznati crnogorski glumac, koji se proslavio ulogom poštara Joksima u “Đekni”, u osmoj je deceniji života. Kako je rekao, da nije bilo uloge Joksima za njega se ne bi znalo.

zef_dedivanovic

– Da nije bilo Joksima i Radosava, za mene i pokojnog Draga Malovića se ne bi znalo, jer je mnogo većih glumaca bilo, pa se ne zna za njih. Sjećam se kada je Drago Malović preminuo, tada su na državnoj televiziji puštali seriju ispočetka. Smijao sam se do besvijesti pojedinim scenama – rekao je Dedivanović.

Svi ostali glavni likove popularne serije su preminuli.

Drago Malović, koji je tumačio Radosava, preminuo je prije dve godine u 90. godini. Uloga Radosava u legendarnoj “Đekni”, crnogorskog reditelja Živka Nikolića bila je kruna njegove 40 godina duge karijere.

Ni Liljana Kontić, koja je igrala Ljeposavu, više nije među živima. Umrla je 2005. godine. Bila je supruga glumca Dragomira Bojanića Gidre. Sahranjena je, pored supruga, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Ljiljana Krstić utjelovila je lik babe Joke. Glumica je preminula 2001. godine. Bila je srpska pozorišna i filmska glumica. Veći dio karijere provela je u Ateljeu 212.

Veljko Mandić je igrao Miladina. Bio je glumac Narodnog pozorišta u Nikšiću, teatra u Kragujevcu i Crnogorskog narodnog pozorišta. Umro je 1988. godine.

Boro Begović preminuo je u Podgoric 8. januar 1993. U Đekni je igrao ulogu komšije iz sela Petka.