SHOWbuzz

Stevie Wonder

Legendarni muzičar seli iz Amerike u Ganu

23/02/2021

Ovo nije prvi put da slavni pjevač govori o preseljenju u Ganu

Pjevač Stevie Wonder (70) u razgovoru s kraljicom talk showova Oprah Winfrey otkrio je kako se zbog političkih previranja u Sjedinjenim Američkim Državama odlučio preseliti na afrički kontinent, tačnije u Ganu.

– Želim ponovo vidjeti ovu naciju kako se smiješi. I želim je vidjeti takvu prije nego što odem, jer to ću stvarno učiniti – rekao je nagrađivani muzičar, vlasnik megahitova “You Are the Sunshine of My Life” i “I Just Called to Say I Love You”.

Winfrey ga je zatim pitala planira li trajno ostati u Gani, na što je Wonder odgovorio potvrdno.

– Ne želim čekati i svjedočiti tome da djeca moje djece jednoga dana moraju govoriti: ‘Molim vas, poštujte me, znajte da sam i ja važan/a, molim vas, cijenite me… Što je to, kakav je to život? – rekao je Stevie, aludirajući na eskalaciju rasizma i mržnje koji sve više razdiru i dijele američko društvo.

Ovo nije prvi put da slavni pjevač govori o preseljenju u Ganu. Godine 1994. rekao je kako u Africi osjeća više zajedništva nego u SAD-u, prenosi CNN.

Wonder, inače rodom iz Michigana, naučio je svirati klavir, bubnjeve i usnu harmoniku do svoje devete godine, a 1961. potpisao je ugovor za prestižni Motown. Od tad je osvojio 25 nagrada Grammy, a za istu je bio nominiran čak 74 puta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.