Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Martin Scorsese

Legendarni režiser o Marvel superherojima: “To nije kinematografija, nego zabavni park”

“Iskreno, bez obzira na to koliko su dobri, sa glumcima koji u takvim okolnostima daju najbolje, najviše me podsjećaju na zabavni park”, rekao je Scorsese

Reditelj Martin Scorsese rekao je da filmovi o superherojima kakve proizvodi studio “Marvel”, “nisu kinematografija”, već su više za “zabavni park”.

“Ne gledam ih, probao sam, ali to nije kinematografija”, rekao je 76-godišnji reditelj za britanski magazin “Empire”.

“Iskreno, bez obzira na to koliko su dobri, sa glumcima koji u takvim okolnostima daju najbolje, najviše me podsjećaju na zabavni park”, rekao je Scorsese.

Za njega to “nije kinematografija koju prave ljudska bića koja žele da drugom čovjeku prenesu emocije i psihološka iskustva”.

Scorsese je autor legendarnih filmova “Taksista”, “Razjareni bik”, “Dobri momci” i “Casino” koje obožavaju i publika, i mnogi filmski profesionalci.

“Marvelova saga” lansirana 2008. godine sa filmom “Iron Man” jedna je od najunosnijih u historiji kinematografije, sa skoro 23 milijarde dolara prihoda u svijetu od 23 filma. “Osvetnici: Kraj igre” postigli su ljetos rekordan prihod, veći od 2,79 milijardi, a prethodni rekorder je bio “Avatar”.