Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Rotten Tomatoes"

Najnoviji Marvelov film dobio je užasno loše kritike

madame web dakota
FOTO: Screenshot

Na temelju 182 recenzije kritičara na Rotten Tomatoesu, film je ocijenjen sa samo 13 posto na Tomatometru

Najnoviji Marvelov film Madame Web nedavno se počeo prikazivati u kinima, no zasad ima jako loše rezultate i ocjene kritičara. U njemu pratimo priču o bolničarki Cassandri Webb (Dakota Johnson) koja saznaje da može vidjeti budućnost. Ona počne koristiti svoje moći kako bi pomogla djevojkama koje bi u budućnosti mogle postati Spider-Woman.

Ako je suditi prema trenutnim ocjenama kritičara, Madame Web možda je najgore ocijenjeni Marvelov film.

Na temelju 182 recenzije kritičara na Rotten Tomatoesu, film je ocijenjen sa samo 13 posto na Tomatometru, dok je s više od 500 recenzija gledatelja dobio 55 posto. Loše rezultate ostvario je i na Metacriticu, s više od 66 posto negativnih recenzija kritičara i 75 posto negativnih recenzija publike.

Kritičari pišu da je ovo najgori film o superjunacima

“Nije mi zadovoljstvo izvještavati o ovome, jer bismo ovih dana mogli koristiti svježe i originalne adaptacije superjunaka na velikom platnu, ali Madame Web s Dakotom Johnson u glavnoj ulozi jedan je od najgorih filmova o superjunacima koje sam ikada vidio”, napisao je Richard Roeper iz Chicago Sun-Timesa.

“Čak i Johnson ima svoje granice, a Madame Web ih toliko prelazi da praktički možete pogoditi koje su scene zadnje snimljene na temelju stepena angažiranosti zvijezde u sceni”, komentirala je Alison Willmore iz New York Magazinea i Vulturea.

“Jedan od razloga zašto Madame Web ne funkcionira jest taj što u filmu ne postoji nikakva napetost. Za akcijski film, čak i onaj koji spada u podžanr superheroja, nedostatak uzbuđenosti smrtna je presuda”, napisao je James Berardinelli iz ReelViewsa.

“Madame Web predstavlja smrt superherojskog žanra”, oštru kritiku na film napisao je Kevin Maher iz Timesa.

Madame Web je ipak drugi najlošije ocijenjeni Marvelov film na Rotten Tomatoesu

Još jedan Marvelov film koji se kritičarima nije svidio bio je Eternals iz 2021. godine. Film nije ni izašao u kinima, a već je bio proglašen najgorim Marvelovim filmom. Tada je bio ocijenjen sa samo 61% pozitivnih kritika, dok je trenutno na Rotten Tomatoesu ocijenjen s 47 posto od kritičara i 77 posto od publike.

U njemu su gledatelji bili upoznati s novim timom superheroja, drevnim izvanzemaljcima koji su u tajnosti živjeli na Zemlji hiljadama godina. Nakon događaja u filmu Avengers: Endgame, Eternals su prisiljeni izaći iz sjene te se ponovno ujediniti protiv najstarijeg neprijatelja čovječanstva Devijanata.