SHOWbuzz

čeka se beba

Ludnica na Ostrvu, kladionice u strahu obustavile klađenje na spol kraljevske bebe

27/04/2019

Šanse za crvenokosu bebu su 3/1 (jedna uložena, tri dobije funte)

Princ Harry i njegova supruga Meghan dobit će djevojčicu Dianu, a rodit će se početkom maja – barem tako predviđaju britanske kladionice.

Dok kraljevski posmatrači iščekuju rođenje prve bebe vojvode i vojvotkinje od Sussexa, igrači se klade na spol djeteta, kada će se roditi i kako će se zvati, hoće li biti “ginger” kao i princ Harry.

Britanske kladionice uvjerene su da će beba, sedma u redu za prijestolje, biti djevojčica.

Kladionice William Hill snizile su koeficijent za rođenje djevojčice na 2/5, što je klađenje s pet funti na dobitak od dvije funte.

No, igrači su svejedno nastavili gomilati velik novac što je prisililo kladionice da 9. aprila obustave klađenje.

– Na regularnom tržištu to znači da su ljudi saznali spol – rekao je glasnogovornik kladionica William Hilla, Rupert Adams, dodajući kako je jedina druga mogućnost da kockari jednostavno slijede tuđe oklade, pod pretpostavkom da je tajna procurila.

– Biću zapanjen ako ne bude djevojčica – rekao je Adams.

Meghan Markle

Šanse za crvenokosu bebu su 3/1 (jedna uložena, tri dobije funte).

Ime Harryjeve majke, tragično poginule u automobilskoj nesreći 1997., dominira na kladionicama.

– Ime Diana je vrući favorit. Ne razumijem to uopšte. Ne bih se volio podsjetiti te nesreće svakoga jutra. 60 posto svih oklada je na ime Diana – rekao je Adams.

U kladionicama Paddy Power šanse za Dianu su 3/1, za Grace 7/1, Alice 10/1, Isabellu 12/1, Victoriu i Alexandrinu na 14/1 te Elizabeth na 20/1.

Imena dječaka kreću s Arthurom na 12/1, Charlesom 14/1, Jamesom i Edwardom na 16/1, Alexanderom 20/1 te Jacobom i Francisom na 25/1.

Razmatraju se i manje vjerovatna imena imena, kao što su Barry, Tyrone, Rhys i Theresa na 250/1, ali i Džingis, Thor, Buda, Muhamed, Isus i Donald na 500/1.

Nekoliko je oklada stavljeno na imena LeBron i Chardonnay, rekao je Adams.

Osim imena Diana, kladioničari pojačano “trpaju novac” na Isabellu, Rose i Grace.

– Zbog hrpe oklada online i u kladionicama na ime Isabella, bili smo primorani spustiti cijenu – rekao je glasnogovornik kladionica Paddy Power, Amy Jones.

Djeca Harryjevog brata, princa Williama i njegove supruge Kate, zovu se princ George, princeza Charlotte i princ Louis.

– Za svakoga od njih je “konačni favorit kada smo zatvorili oklade bio ispravan” – rekao je Adams.

Većina oklada stavlja se na ime nakon objave rođenja djeteta.

Kladionice su sigurne da će se dijete roditi u maju, u novoj kući Frogmore Cottage u blizini Windsor Castlea, zapadno od Londona.

Prosječna oklada na kraljevsko dijete je oko 4 funte (4,65 eura). Očekuje se da će cijelo tržište obrnuti novac u vrijednosti od oko 5 miliona funti, rekao je Adams.

Igrači se mogu kladiti hoće li najmlađa kraljevska beba ili njegov godinu dana stariji bratić Louis ostvariti bolje rezultate u školi, ko će se prvi vjenčati pa čak i oćelaviti.

Oklade se također nude za kumove djeteta. George i Amal Clooney, David i Victoria Beckham, Serena Williams, Elton John, Priyanka Chopra i Oprah Winfrey su među slavnim favoritima za kumstvo kraljevskoj bebi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.