SHOWbuzz

slovenački muzičar

Magnifico objavio video na kojem se čudi šta Dodik priča o njegovoj pjesmi “Pukni zoro”

19/10/2021

Osim činjenice da se radi o lijepoj pjesmi, nastanak ove pjesme činjenično nije tačan

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ponovo je pričao o pjesmi “Pukni zoro” reagujući na izjavu Branislava Borenovića da je “puk'o”.

“On pjevajući najavljuje neke nove ratove i stradanja? To je za ozbiljnu opservaciju. Ovo može samo čovjek koji je stvarno puk’o”, poručio je Borenović komentarišući jučerašnji Dodikov performans sa harmonikašem u zgradi Predsjedništva BiH.

Dodikova reakcija je uslijedila brzo.

“Ja sam pjevao ‘Pukni zoro’ pjesmu, on je to pogrešno razumio vjerovatno. To je divna pjesma koju su pjevali srpski vojnici na Kajmakčalanu prvi put. U teškim borbama su se borili da se vrate na prostor Srbije, na Solunskom frontu i jedna divna pjesma koja ne vrijeđa nikoga, koja pjeva i opjevava ratnike koji se vraćaju iz rata a ne ratnike koji idu u rat, rekao je jučer Dodik nakon sjednice Predsjedništva BiH.

Osim činjenice da je za mnoge ovo lijepa pjesma, ona nije nastala onako je Dodik ispričao.

Pjesma “Pukni zoro”, koju svi rado slušaju i kafanama, i koja se pušta na raznim svečanostima u Srbiji i Republici Srpskoj, nastala je za potrebe filma “Montevideo, Bog te video”, a komponovao ju je i napisao slovenački muzičar Robert Pešut Magnifico.

Upravo je danas Magnifico na svom Facebook profilu podijelio zanimljiv video na kojem sluša šta Dodik priča o njegovoj pjesmi. Sve je ispratio uz jedan kratak komentar:

“Svakog dana u svakom pogledu sve više napredujem”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.