Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zoe Saldane

Malo je isplativijih: Glumila je u oba filma s najvećom zaradom u istoriji

zoe
FOTO: Instagram / @zoesaldana

Prvi Avatar, koji je izašao 2009. godine, još uvijek je film s najvećom zaradom koju je svijet ikada vidio

Kad je riječ o holivudskim glumcima, malo je isplativijih od Zoe Saldane. Naime, spomenuta je glumica radila u tri od deset filmova s ​​najvećom zaradom svih vremena.

Saldanin novi film za dva dana dolazi u kina, a riječ je o dugo očekivanom nastavku Avatara. “Avatar: The Way of Water” je fantazi ep Jamesa Camerona u kojem se Saldana ponovo nalazi u ulozi Neytiri uz Sama Worthingtona kao Jakea Sullyja, a ovaj put njihovi likovi imaju čitav niz novih izazova s ​​kojima se moraju boriti.

Prvi Avatar, koji je izašao 2009. godine, još uvijek je film s najvećom zaradom koju je svijet ikada vidio, zaradivši nevjerovatnih 2,9 milijardi dolara tokom prikazivanja u kinima. Ali ovo nije jedina mega-franšiza u koju je Saldana uključena.

Također je glavna zvijezda u filmovima Marvel Cinematic Universea, gdje u serijalu “Guardians of the Galaxy” tumači ulogu smrtonosne ubojice Gamore. Kao rezultat toga, glumica je također nastupila u dva druga filma koji čine top deset filmova s ​​najvećom zaradom.

To uključuje “Avengers: Endgame”, koji udobno “sjedi” na drugom mjestu sa zaradom od 2,7 milijardi dolara, a na petom mjestu je “Avengers: Infinity War”, koji je zaradio pozamašne 2 milijarde dolara.