Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mariah Carey na sudu s bivšom mendžericom (FOTO)

Stella-Mariah-Carey

Praktičkno se uselila k meni i želi postati reality zvijezda, požalila se svojevremeno pjevačica Mariah Carey (48) prijateljici na svoju bivšu menadžericu Stellu Stolper (37). Stolper je sada odlučila tužiti Mariah za kršenje ugovora, piše američki portal TMZ.

Bivša menadžerica tvrdi da je pjevačica prekršila američki Zakon o civilnim pravima i Pravilnik o pravednom zapošljavanju. Traži velik novčanu odštetu od Mariah, no ne zna se o kolikoj je svoti riječ. TMZ ističe da Stellu ne zanima toliko novac koliko je povrijeđena jer ju je pjevačica “izbacila iz svog života”.

– Ona i Mariah nisu imale običan poslovan odnos. Bile su dobre prijateljice i Stella ju je tješila kada je prekinula sa zaručnikom Jamesom Packerom, a bila je uz nju i u svim drugim teškim trenucima – ispričala je prijateljica menadžerice.

Pjevačica je bivšu komičarku zaposlila 2013. kako bi malo “protresla” svoju karijeru.

Mariah i Stella su ubrzo postale “nerazdvojne”, a prije godinu i po pjevačici je zasmetao odnos Stelle prema njoj. Rekla je kako se Stopler ne ponaša poput njene menadžerice.

– Umjesto menadžerice postala je televizijska producentica. Tjera Mariah da čini sve što ona želi – istaknula je prijateljica pjevačice.

Stella je nagovorila Mariah da snimi reality show “Mariahin svijet” kako bi se ona kao izvršna producentica i “veliki um” iza toga proslavila. Pjevačica je nedavno progovorila kako je 2001. saznala da ima bipolarni poremećaj, no nije htjela “prihvatiti” da ima tu bolest.

– Donedavno sam živjela u poricanju i izolaciji te stalnom strahu da će me neko razotkriti – ispričala je pjevačica.

Kaže da joj je bolest bila “teški teret za nositi” i da jednostavno više nije mogla to skrivati i sama se boriti s time. Krenula je na ljekarske tretmane i kako tvrdi, okružila se pozitivnim ljudima i vratila se onome što voli, pisanju pjesama i stvaranju muzike.

Pjevačica je u vezi s plesačem Bryanom Tanakom (35), a s kolegom Nickom Cannonom (37) s kojim je bila u braku ima sinove, blizance Morocanna i Monroe (6).