Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pjevač i autorica

Massimo je sa suprugom Eni bio duže od 30 godina, bili su jedan od najskladnijih parova na sceni

massimo-eni

Massimo je u jednom intervjuu ispričao kako je zaprosio autoricu pjesama. Dok je spavala, uzeo joj je mjeru za prsten, otišao u grad i kupio zaručnički prsten. Kad se vratio kući, kleknuo je pred nju i zamolio je da mu bude supruga

Massimo Savić bio je sa suprugom Eni više od 30 godina, a nikad nije skrivao kolika mu je potpora bila.

Massimo je Eni upoznao 1989. godine, a imali su jedan od najstabilnijih brakova na sceni. Muzičar i Eni Kondić upoznali su se u kući aranžera Krešimira Klemenčića, koji je tad intenzivno radio s Josipom Lisac. Eni je za Josipu napravila pjesme Boginja i Jutro.

Pjevač je jednom izjavio kako je, kad je ugledao svoju buduću suprugu, pomislio da je “prepametna i prestroga za njega te da mu se činilo da je izvan njegove lige”. Eni je autorica i njegovih brojnih pjesama, a s njom u braku dobio je kćer Mirnu.

Massimo je u jednom intervjuu ispričao kako je zaprosio autoricu pjesama. Dok je spavala, uzeo joj je mjeru za prsten, otišao u grad i kupio zaručnički prsten. Kad se vratio kući, kleknuo je pred nju i zamolio je da mu bude supruga.

“Kada me pitaju koji je recept za uspjeh, kažem da se radi o iskrenosti, o neskrivanju i nemanju nekih drugih telefona sa strane. Supruga i ja imamo zajednički mail. Vrlo često zbog obaveza ne stignem sve pogledati pa mi supruga pročita što je stiglo. Ja bilo kojem novinaru mogu dati svoj kompjuter da pogleda što ima u njemu. Osim fotografija, pjesama i profesionalnih pisama, nema ničeg drugog. Nema ničeg kompromitirajućeg jer ja tako ne živim”, rekao je za Blic o tajni svog dugog braka.

“Prije nje sam stvarno bio idiot. Ona je bila ta koja mi je rekla da određene knjige moram pročitati. Iz primjera njene porodice, jer moja je bila disfunkcionalna, shvatio sam kako se ponaša glava porodice. Ako hoćete da su vam djeca dobro i da rastu bez kompleksa, morate biti otvoreni s njima. Prvo što smo htjeli postići kod naše kćeri Mirne je da se nama prvo obrati kada bude u bilo kakvom problemu. Nema skrivanja ničega od nas”, rekao je pjevač i dodao kako je njihova kći puno ozbiljnija od njih.

“Imala je puno, puno strpljenja za budalu mene. Iskreno me je zavoljela, volimo se i dan danas i volimo se samo sve više i više i više i više. Kao u Indiji. Ona je sama napisala u Indiji: ‘…i kad budeš stara, meni bit ćeš ista.’ Ja ne vidim taj skafander koji mijenja se na njoj. Ja vidim samo tu osobu koja je unutra, u tom skafanderu koji zovemo kožom i strukturom. Tako da mi živimo kao studenti – gledamo film do tri, četiri ujutro, pa onda raspravljamo, čekamo zoru. K'o balavanderi. Naša je kći mnogo ozbiljnija osoba od nas i znamo je jako naljutiti i nervirati”, rekao je.