Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"BBC"

Meghan Markle dobila pravnu bitku protiv tabloida “Mail on Sunday”

New Project – 2021-12-02T131605.389

Žalbeni je sud odbacio pokušaj Associated Newspapersa, koji izdaje Mail On Sunday, da se vodi suđenje zbog objavljivanja dijelova Meghanina pisma koje je napisala svome ocu

Meghan Markle pobijedila je u posljednjoj fazi svoje pravne borbe protiv tabloida “Mail on Sunday”, javlja BBC.

Spomenuti tabloid tužila je zbog kršenja privatnosti jer su objavili pismo upućeno njenom ocu Thomasu Markleu. Advokati vojvotkinje od Sussexa rekli su da je njeno pismo ocu iz 2018. godine bilo “jako lično” te da je trebalo ostati u tajnosti.

Sucima je tokom rasprave rečeno da je 585 od 1250 riječi pisma objavljeno u pet članaka.

Žalbeni je sud odbacio pokušaj Associated Newspapersa, koji izdaje Mail On Sunday, da se vodi suđenje zbog objavljivanja dijelova Meghanina pisma koje je napisala svome ocu.

Zahvaljujući ovoj odluci ni Meghan Markle se ne treba pojaviti na suđenju, gdje bi se kao jedan od svjedoka tada pojavio i njen otac Thomas Markle.

Sudac Visokog suda već je ranije ove godine presudio u korist vojvotkinje u slučaju njene privatnosti i autorskih prava. Objavljujući svoju odluku, trojica sudaca koji su razmatrali žalbu rekli su da je sadržaj pisma “ličan, privatan te nije stvar javnog interesa”.

“Ovo nije pobjeda samo za mene, nego za svakoga ko se ikad bojao boriti se za ono što je ispravno”, izjavila je Markle.

“Šteta koju su napravili i koju nastavljaju činiti je velika”, dodala je.