Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hamsa

Meghan Markle na desnoj ruci nosi “ruku Fatime”

meghan markle prsten

Ovaj prsten simbolizira zaštitu, a pošto je okrenut prema dolje, to znači da osoba koja ga nosi je otvorena za sve dobro koje svemir donosi

Iako je uvijek možemo vidjeti kako nosi zaručnički i vjenčani prsten, Meghan Markle je u svoju “stalnu postavu” dodala još jedan simboličan komad nakita.

Riječ je o malenom zlatnom prstenu koji ima oblik ruke i u sredini maleno oko, a prvi put smo ga na njoj uočili prije nekoliko dana kada je posjetila dom za starije i nemoćne osobe kako bi im pomogla izraditi božićne ukrase.

Ruka na prstenu zove se Hamsa, a u islamu je poznata kao “ruka Fatime” te u judaizmu kao “ruka Miriam”. Ovaj prsten simbolizira zaštitu, a pošto je okrenut prema dolje, to znači da osoba koja ga nosi je otvorena za sve dobro koje svemir donosi. Također, Hamsa okrenuta nadolje donosi sreću, plodnost i ispunjava molitve, a oko u sredini je tu kako bi zaštitilo Meghan od svih zlih pogleda i uroka.

 

Inače, smatra se da osoba može ukleti i sama sebe ako se ponaša previše narcisoidno ili ako se previše gleda u ogledalo.

Meghan je, vjeruje se, počela nositi ovaj simboličan komad nakita kako bi na baš svaki mogući način zaštitila svoju prvu trudnoću, sebe i svoj brak jer je ipak neprestano izložena medijskoj pažnji i mnogim ljudima kojima baš i nije omiljena osoba.