SHOWbuzz

"New York Times"

Meghan Markle otkrila da je izgubila bebu: Znala sam, dok sam držala prvorođeno dijete, da gubim drugo

25/11/2020

Zatim je otkrila da se u tom najtežem trenutku života prisjetila intervjua s Tomom Bradbyjem, kad je umalo zaplakala pred kamerama

Meghan Markle otkrila je da je imala spontani pobačaj.

Meghan je o teškom periodu prvi put progovorila u članku koji je napisala za New York Times.

“Izgubiti dijete znači nositi gotovo nepodnošljivu tugu koju su iskusili mnogi, a o kojoj je malo ko govorio”, otkrila je u svojoj priči Meghan.

Spontani pobačaj doživjela je dok je u rukama držala prvog sina Archieja.

“Bilo je to julsko jutro koje je počelo uobičajeno kao i bilo koje drugo. Napraviš doručak. Nahraniš pse. Uzmeš vitamine. Tražiš tu jednu čarapu koja nedostaje. Podigneš bojicu koja se zakotrljala ispod stola. Svežeš kosu u rep prije nego što izvučeš sina iz njegova krevetića. Nakon što sam mu promijenila pelenu, osjetila sam oštru bol. Spustila sam se na pod s njim u naručju, pjevušeći uspavanku kako bismo oboje bili mirni, vesela melodija bila je čist kontrast mom osjećaju da nešto nije u redu. Znala sam, dok sam držala prvorođeno dijete, da gubim drugo”, opisala je Meghan.

“Nekoliko sati kasnije ležala sam u bolničkom krevetu držeći supruga za ruku. Osjetila sam da mu je dlan mokar i poljubila mu zglobove prstiju, mokre od naših suza. Zureći u hladne bijele zidove, oči su mi se zacaklile. Pokušala sam zamisliti kako ćemo zacijeliti”, piše.

Zatim je otkrila da se u tom najtežem trenutku života prisjetila intervjua s Tomom Bradbyjem, kad je umalo zaplakala pred kamerama.

“Hvala vam na pitanju. Nije me puno ljudi pitalo jesam li ok”, odgovorila mu je tad na pitanje je li dobro.

“Odgovorila sam mu iskreno, nisam ni znala da će moj odgovor dirnuti mnoge… Sve one koji su u tišini patili”, prisjetila se Meghan.

“Nije mi pomoglo to što sam iskreno odgovorila, već samo to pitanje”, priznala je te poručila svima da osobe oko sebe ne zaborave upitati jesu li zaista dobro.

“Sjedeći u bolničkom krevetu, gledajući kako se mom suprugu srce slama dok pokušava prikupiti razbijene komade mog, shvatila sam da je jedini način da počnem zacjeljivati ​​prvo pitati: ‘Jesi li dobro?'” zaključila je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.