Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"starija prvorotka"

Meghan Markle se ipak morala poroditi u bolnici

meghan harry (1)
FOTO Daily Mail

Kao i u većini slučajeva, iz Bakingamske palače su odbili da daju bilo kakav komentar na ove navode

Iako je Meghan Markle maštala o porođaju kod kuće, to joj se ipak nije ostvarilo.

Podsjetimo, Meghan je jučer rodila sina, a termin za porođaj probijen je za sedmicu dana.

Svi detalji porođaja ostali su u tajnosti sve do danas, a britanski mediji navode da je Meghan odvedena u Portland bolnicu u Londonu, gdje najosnovniji troškovi porođaja koštaju od 15.000 funti naviše. Tamo su se inače porodile i princeze Beatrice i Eugenie.

Ne zna se još uvijek da li je porođaj bio indukovan, ali izvori bliski dvoru tvrde da je Meghan ostala u bolnici preko noći, i da je beba rođena u 5:26 ujutro, dok je Harry sve vrijeme bio pokraj nje.

Kao i u većini slučajeva, iz Bakingamske palače su odbili da daju bilo kakav komentar na ove navode, a Meghan je prekršila tradiciju i nije pozirala sa djetetom i Harryjem na stepenicama ispred bolnice, uz objašnjenje da joj treba privatnosti. Izvori bliski Meghan tvrde i da vojvotkinja smatra da je ova tradicija koje su se pridržavale sve žene kraljevske porodice zastarjela i arhaična.

Meghan i Harry inače su se ozbiljno spremali za porođaj kod kuće, ćak su išli na kurs porođaja uz pomoć hipnoze. Međutim, budući da je prvorotka i to u 37. godini, pa spada u starije porodilje, te su ljekari svakako pretpostavljali da će porođaj zahtjevati neku vrstu intervencije.