SHOWbuzz

London

Meghan Markle želi spriječiti da tabloid objavi imena njenih prijateljica

09/07/2020

Tabloid opravdava objavu pisma tvrdnjom da je pet neimenovanih Meghaninih prijateljica iznijelo njenu verziju događaja u intervjuima za američki magazin People

Supruga princa Harryja, Meghan Markle, zatražila je u četvrtak od suda da zabrani izdavaču tabloida Mail on Sunday objavu imena pet njenih prijateljica koje bi mogle biti svjedokinje u sudskom sporu koji je u toku.

Meghan tuži britanskog izdavača Associated Newspapers zbog članaka u tabloidu Mail on Sunday objavljenih prošle godine koji uključuju dijelove pisma koje je poslala svom ocu Thomas Markleu u avgustu 2018.

Tabloid opravdava objavu pisma tvrdnjom da je pet neimenovanih Meghaninih prijateljica iznijelo njenu verziju događaja u intervjuima za američki magazin People.

Njeni advokati kažu da nije istina da je ona ovlastila svoje prijateljice ili dogovorila s njima da govore magazinu People o tom pismu, a u četvrtak su saopćili da Associated Newspapers prijeti da će objaviti njihova imena.
“Ne sudi se tim ženama, niti meni. Sudi se izdavaču (tabloida) Mail on Sunday”, rekla je Meghan u izjavi za londonski Visoki sud.

“Svaka od tih žena privatna je osoba, mlada majka, i svaka ima temeljno pravo na privatnost”, dodala je ona.

Meghan i Harry sa svojim sinom Archiem žive u Los Angelesu nakon što su se odrekli kraljevskih dužnosti krajem marta, djelomično i zbog intenzivnog miješanja medija u nihove živote.
U maju je sudac u tom predmetu odbacio dio njene tužbe da su novine djelovale nepošteno i izazvale svađu između nje i njenog oca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.