Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"neukusno"

Meghan, pazi malo: Iz kraljevske porodice naredili da maknu njenu fotku s Instagrama

The Fashion Awards 2018 In Partnership With Swarovski – Show
Meghan Markle

Riječ je o crno-bijeloj fotografiji na kojoj se nalaze Meghan, kreativna direktorica Givenchyja Claire Waight-Keller i glumica Rosamund Pike

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle ponovno je prekršila kraljevska pravila.

Ovaj put nešto ozbiljnije, pa je tim kraljevske porodice zadužen za društvene mreže morao reagirati i ukloniti njenu fotografiju s jednog od službenih profila kraljevske porodice.

Riječ je o crno-bijeloj fotografiji na kojoj se nalaze Meghan, kreativna direktorica Givenchyja Claire Waight-Keller i glumica Rosamund Pike, a što se jednom pojavi na internetu, tamo obično ostaje i zauvijek, pa tako i ova izbrisana fotka ispod.

Ono što je na toj fotografiji bilo sporno je “razmetljiv” način na koji je Meghan držala ruku na trbuhu, te tamna manikura koju kraljica prezire.

Osim toga, fotka je bila poprilično neformalna i mogla se protumačiti kao kršenje nekoliko kraljevskih pravila, između ostalog ovih navedenih, pa je iz predostrožnosti uklonjena.

Umjesto uklonjene fotografije, na profil Kensington Royal kraljevska porodica objavila je prikladnije fotografije na kojima se nalaze samo Meghan i Claire, i to na pozornici dok se vrlo srdačno grle.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

“I recently read that the culture of fashion has changed from where it was once ‘cool to be cruel’ to now where it is ‘cool to be kind’. I feel especially proud to announce tonight’s winner, who is a British designer leading on the global stage with vision and creativity, but also with incredible kindness.” – The Duchess of Sussex presents @clarewaightkeller with her award for British Designer of the Year – Womenswear at the @britishfashioncouncil Fashion Awards. The award recognised Clare Waight Keller’s formidable contribution as a British fashion designer to the industry this year and was decided by a panel of over 2,000 international industry experts. Clare is the Creative Director of International fashion house @givenchyofficial.

Objavu dijeli Kensington Palace (@kensingtonroyal)