Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drama nakon intervjua

Meghan reagirala na napade voditelja koji je dao otkaz zbog nje

Nakon razgovora s ITV-om, Piers Morgan zaključio je da je vrijeme da napusti Good Morning Britain

Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, prigovorila je britanskoj televizijskoj kući ITV zbog riječi njihovog sada bivšeg voditelja Piersa Morgana da ne vjeruje onome što je izgovorila u nedavnom intervjuu, smatrajući da će takve izjave štetno utjecati na osobe s mentalnim problemima, prenio je CNN.

ITV je u utorak objavio da će Morgan napustiti program “Good Morning Britain” koji je do tada vodio nakon što je javno izrazio sumnju u istinitost njenih tvrdnji u intervjuu s Oprah Winfrey da je razmišljala o samoubistvu.

“Nakon razgovora s ITV-om, Piers Morgan zaključio je da je vrijeme da napusti Good Morning Britain”, objavila je kompanija navodeći da je prihvatila tu odluku kojoj nema što dodati.

Prema saznanjima CNN-a prigovor Meghan Markle odnosio se na utjecaj Morganovih komentara na druge i kako bi mogao umanjiti ozbiljnost mentalnog zdravlja.

Morganove ocjene njenog intervjua izazvale su snažne reakcije u britanskoj javnosti i osude britanske zaklade za mentalno zdravlje Mind, prenosi Hina.

Britansko vijeće za elektronske medije Ofcom primilo je više od 41.000 prigovora zbog te emisije ITV-a i pokrenulo je istragu zbog eventualnog nanošenja štete.