Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počasno Srce Sarajeva

Mads Mikkelsen: Imam samo danski poljubac i dansko srce da vam poklonim

220814_mads_mikkelsen_29136

Počasno Srce Sarajeva danskom je glumcu pred prepunim Ljetnim kinom u ruke predao bivši dugogodišnji direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra, koji je istaknuo Mikkelsonovu veličanstvenost te vještine koje je pokazao u svim ulogama

Danskom glumcu Madsu Mikkelsenu večeras je u Ljetnom kinu Coca-Cola uručeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Priznanje mu je uručeno prije projekcije filma „Lov“ Thomasa Vintenberga, u kojem Mikelssen igra glavnu ulogu.

Počasno Srce Sarajeva danskom je glumcu pred prepunim Ljetnim kinom u ruke predao bivši dugogodišnji direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra, koji je istaknuo Mikkelsonovu veličanstvenost te vještine koje je pokazao u svim ulogama.

Zahvalivši na divnom prijemu u Sarajevu, Mikkelsen je publici poslao poljubac.

– Imam samo danski poljubac i dansko srce da vam poklonim – poručio je.

Po dolasku u Sarajevo, glumac je danas kratko prošetao gradom, susreo se s gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić u Vijećnici te prošetao crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta gdje je špozdravio brojne fanove.

Mikelssenu je Počasno Srce Sarajeva dodijeljeno još 2020. godine, ali mu zbog pandemijskih uslova do sada nije mogoa biti uručeno.

Mads Mikelssen rođen je 1965. godine u Danskoj, gdje je stekao obrazovanje u Školi dramskog teatra u Aarhusu. Glumac porijeklom iz Kopenhagena, profesionalnu karijeru započeo je kao gimnastičar i plesač, ustrajno radeći na pozorišnim, filmskim i televizijskim projektima, da bi konačno postao najveća muška zvijezda u Danskoj i Skandinaviji.

Tokom bogate karijere ostvario je brojne uloge, među kojima i u filmovima „Diler“, „Krv na mojim rukama: Diler 2“, Casino Royale, Tri mušketira, Neizbježna smrt Charlieja Countrymana.