Miss svijeta je Stephanie Del Valle iz Portorika

Stephanie Del Valle

Sinoć je u dvorani National Harbour u Washingtonu održano takmičenje za Miss svijeta, u kojem je laskavu titulu ponijela Stephanie Del Valle iz Portorika.

Lijepa Portorikanka titulu je osvojila u konkurenciji 117 djevojaka.

Predstavnica Bosne i Hercegovine, 19-godišnja Halida Krajšnik na 66. takmičenju za Miss svijeta nije se plasirala u top 20.

Prva pratilja je Miss Dominikanske republike, a druga Miss Indonezije. U top 11 ušla je samo jedna Evropljanka, a to je Miss Belgije.

Miss Indonezije osvojila je titulu pobjednice takmičenja “Ljepota sa svrhom”, a Miss Filipina je bila najbolja u oblasti Multimedije. Najtalentovanija je bila Miss Mongolije, dok je u sportu briljirala Miss Kukovih Otoka. Kineska predstavnica slavila je u takmičenju top modela.

U top 20 djevojaka ušle su missice Mongolije, Indonezije, Filipina, Mađarske, Kenije, Portorika, Indije, Kine, Brazila, Australije, Dominikanske Republike, SAD-a, Slovačke, Belgije, Francuske, Koreje, Kukovih Otoka, Gane, Japana i Tajlanda. Missice sa ovih prostora ove godine nisu napravile značajniji rezultat.

Missice Srbije, Hrvatske i BiH