Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Moja mati”: Blues balada o neraskidivoj vezi majke i sina

nijaz-tepic-noor

“Moja mati” nova je prekrasna balada Nijaza Tepića Noora. Riječ je o veoma intimnoj i emocijama protkanoj blues pjesmi.

Autor tekstom i muzikom ove pjesme razotkriva svoja najskrivenija osjećanja i strahove, prisjećajući se osobe koja ga je donijela na ovaj svijet.

Noor je opjevao neraskidivu vezu majke i sina, ovozemaljsko utočište svakog djeteta, potvrđujući tezu da majka u bilo kojem periodu života svog djeteta da preseli, to se uvijek desi prerano.

Kroz pjesmu se osjeti jaka čežnja za majkom, važnom roditeljskom figurom u životu svakog djeteta. Ovo je Noorova posveta njegovoj majci, svim njenim nadanjima, strahovima i stremljenjima koja su se odnosila na njega. Tokom stvaranja pjesme želja autora je bila da se kroz muziku i tekst oda počast svakoj majci koja bdije nad odgojem svog djeteta.

Na novoj pjesmi Noor je ponovo sarađivao sa Sinanom Alimanovićem i već provjerenim timom koji svakoj noti daje posebnu vrijednost. Snimatelj je bio nedavno preminuli član grupe “Regina” Denis Čabrić, bubnjeve je svirao Vladimir Kostadinović, bas gitaru Kenan Imamović i gitare Vernes Ljuštaku. Tekst pjesme je napisao Nijaz Tepić Noor.