Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BH Telecom

“Moje Sarajevo. Moja priča.” na 28. SFF-u

SFF (22)

Korisnici Moja TV usluge su festivalsku atmosferu mogli pratiti uživo i putem Moja TV live kamere SFF Red Carpet, dok su u festivalskoj pagodi BH Telecoma svaki dan mogli osvojiti brojne vrijedne nagradne i dobro se zabaviti uz Ultra karaoke show

Protekli 28. Sarajevo Film Festival je i za BH Telecom, kao glavnog sponzora i partnera ovog osmodnevnog filmskog spektakla, bio sasvim poseban događaj.
Na Festivalu je prikazano 230 filmova iz 62 zemlje, uz gostovanje proslavljenih reditelja i glumaca te raspoloženu publiku i posjetioce. Projekcije filmova, druženja, snimanja, dodjele nagrada, prijateljski susreti i priče sa poslovnih sastanaka su kroz slike i reportaže festivalskog Sarajeva i festivalskog Mostara proteklih dana obilazile cijeli svijet.
SFF je i svojim ovogodišnjim 28. izdanjem dokazao da daje značajan kulturni, ekonomski i turistički doprinos Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

BH Telecom je i ove godine, kao i prethodnih godina, svoje partnerstvo sa SFF-om obilježio brendiranjem festivalskih ulica, tramvajskih stajališta i drugih gradskih lokacija, kao i brojnim atraktivnim sadržajima koji su realizovani u okviru posebne promotivne kampanje pod nazivom „Moje Sarajevo. Moja priča.“

Program uživo iz BH Telecom TV studija i otvaranje BH Telecom Premium Showroom-a

Prije svega, BH Telecom je svoje korisnike obradovao brojnim interesantnim premium TV sadržajima na multimedijalnoj platformi Moja TV. Tako su korisnici usluga Moja TV i Moja webTV putem servisa MY TV mogli pratiti interesantan cjelodnevni TV festivalski sadržaj koji je kreiran posebno za SFF. Pored velikog izbora odabranih igranih filmova domaće produkcije i dokumentarnih filmova, gledaoci su imali priliku uživati u specijalnom TV programu koji se emitovao uživo svakog festivalskog dana, u periodu od 17 do 20 sati, iz BH Telecom TV studija na crvenom tepihu. Voditeljska ekipa je vodila interesantne razgovore o filmskoj produkciji, aktuelnim filmovima i 28. SFF-u te ugostila brojne poznate ličnosti kao što su Danis Tanović, Jovan Marjanović, Aida Begić, Srđan Perkić, Dino Šaran, Almin Zrno, Indira Kučuk-Sorguč, Srđan Vuletić, Elmir Jukić, Amra Bakšić-Čamo, ali i specijalne goste i ovogodišnje dobitnike Počasnog Srca Sarajeva i to reditelja Rubena Ostlunda, glumca Madsa Mikkelsena i reditelja i glumca Jessea Eisenberga, koji su na rado podržali kampanju “Moje Sarajevo. Moja priča”. BH Telecom TV studio je koristila i svjetski poznata Variety televizija za snimanje vlastitog programa tokom 28. SFF-a.

Korisnici Moja TV usluge su festivalsku atmosferu mogli pratiti uživo i putem Moja TV live kamere SFF Red Carpet, dok su u festivalskoj pagodi BH Telecoma svaki dan mogli osvojiti brojne vrijedne nagradne i dobro se zabaviti uz Ultra karaoke show. Također je tokom SFF-a u Sarajevu zvanično otvoren BH Telecom Premium Showroom, prvi prodajni centar ove vrste u regiji koji ima za cilj prezentaciju i pružanje svih usluga BH Telecoma na jednom mjestu. Objekat se prostire na oko 750 m2 i za sada je zvanično predstavljen dio koji se odnosi na Premium Showroom, dok će u narednoj fazi biti otvoren i dio objekta za razvoj platformi u koje BH Telecom aktivno investira.

Premijera serije „Kotlina“ i svečana ceremonija dodjele nagrada SFF-a „Srca Sarajeva za TV serije“

Posebnost ovogodišnjeg SFF-a i kampanje “Moje Sarajevo. Moja priča.” je svjetska premijera prve bh. krimi serije „Kotlina“ renomiranih reditelja Danisa Tanovića i Aide Begić, a koja je imala i pretpremijernu projekciju u sarajevskoj Vijećnici na svečanom prijemu BH Telecoma za goste, poslovne saradnike, filmske i kulturne radnike. „Kotlina“ je prva domaća serija čije je snimanje realizovano putem platforme BH Content Lab, a koja će u septembru biti ekskluzivno emitovana na platformi Moja TV te će korisnici imati priliku uživati u prestižnom domaćem serijskom programu.

BH Telecom je, također, i ove godine bio pokrovitelj svečane ceremonije dodjele nagrada Srca Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala, koja je održana 14. avgusta u hotelu Hills Sarajevo. Sa željom da promovira najkvalitetnije regionalne televizijske serije, autore i filmske radnike te da potakne njihov međunarodni plasman, Sarajevo Film Festival je prošle godine uveo novu kategoriju nagrada za TV serije. Kompanija BH Telecom je već drugu godinu pokrovitelj ove svečanosti, a već naredne godine se očekuje da će za Počasno Srce Sarajeva za najbolju igranu seriju biti nominovani projekti BH Telecoma, odnosno BH Content Laba.

BH Telecom u sklopu programa CineLink Drama predstavio 7 sjajnih projekata

U okviru SFF-ovog programa CineLink Drama, kompanija BH Telecom je predstavila 7 dramskih serija koje su realizovane uz podršku najveće domaće platforme za produkciju audio-vizuelnih sadržaja BH Content Lab. Tri predstavljene serije su već završene i to serija „Kotlina“ kreatora Danisa Tanovića i Amre Bakšić-Čamo, serija „Tender“ reditelja Srđana Vuletića i sitcom „Na rubu pameti“ kreatora Adnana Kapetanovića, a u režiji Elmira Jukića. Četiri serije koje su u pripremi, a koje su također predstavljene na programu, su kriminalistička drama „Znam kako dišeš“ redateljice Jasmile Žbanić, serije „Komar“ i „Princ iz Eleja“ Centra za savremenu umjetnost, te serija „Kad sam bio Hodža“ reditelja Ademira Kenovića. Inače, BH Telecom, kao najveći domaći producent serija, je najavio ulaganje dodatnih 18 miliona kroz kontinuirani javni poziv platforme BH Content Lab, što je ukupna investicija od 27 miliona KM.

BH Telecom je, posredstvom platforme BH Content Lab, također bio i koproducent filmova “Koncentriši se baba”, “Quo Vadis, Aida?”, “Deset u pola” i “Djeca sa CNN-a”. Saradnja sa rediteljem Pjerom Žalicom je nastavljena i na snimanju filma “Praznik rada” koji je produciran uz podršku BH Telecoma i koji je svjetskom premijerom 19. augusta zatvorio 28. Sarajevo Film Festival. Film je prikazan u Open Air programu Sarajevo Film Festivala.

U sklopu Sarajevo Film Festivala, BH Telecom je bio domaćin projekcije filma „When you finish saving the world“ („Nakon što spasiš svijet“), američkog glumca i reditelja Jesse Eisenberga u kinu Open Air. Jesse Eisenberg je bio počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala i uoči projekcije njegovog rediteljskog dugometražnog prvijenca dodjeljeno mu je Počasno Srce Sarajeva. Kompanija BH Telecom je ovu noć za posjetioce projekcije pripremila i posebne poklone.

Dio filmova iz ovogodišnjeg Open Air programa SFF-a su ove godine bili prikazivani i u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar. Program u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar je otvoren filmom „Trougao tuge“ švedskog reditelja Rubena Östlunda, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva, a zatvoren projekcijom filma Pjera Žalice „Praznik rada“ 19. augusta. BH Telecom se pritom pobrinuo za najudobnije uživanje u filmskim projekcijama na otvorenom u BH Telecom Ljetnom kinu Mostar te je bio domaćin otvaranja i zatvaranja 28.SFF-a u Mostaru.

Podstranica www.bhtelecom.ba/sff je tokom festivalskih dana bila centralno mjesto za plasman svih informacija, akcija, materijala i digitalnih sadržaja vezanih za 28. Sarajevo Film Festival i aktivnosti BH Telecoma na festivalu, dok su putem društvenih mreža BH Telecoma korisnici svakodnevno nagrađivani besplatnim ulaznicama za projekcije.

Na kraju, nadamo se da ste uspjeli snimiti zanimljive fotografije i kreirati nezaboravne uspomene sa svojim najmilijim pored svjetlećih instalacija „Moje Sarajevo. Moja priča“ i „Moj Mostar. Moja priča“ koje su najviše slikano mjesto tokom 28. SFF-a te da se vidimo na SFF-u 2023. godine!

Moje Sarajevo. Moja priča.