Bogat program

Mostarski ljetni dani započeli koncertom “Dalmacija u Mostaru”

Foto: Mladenka Krilić/ Fena
Mostarski ljetni dani i ove godine će proteći u znaku više desetaka kulturnih i zabavnih sadržaja

U sljedeća tri mjeseca u Gradu na Neretvi održat će se niz kulturnih manifestacija

Mostarski ljetni dani, koji će i ove godine proteći u znaku više desetaka kulturnih i zabavnih sadržaja, otvoreni su u utorak navečer koncertom “Dalmacija u Mostaru“, kojim Hrvatska glazba Mostar obilježava 134. rođendan.

Na programu koncerta, koji se održao na platou Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače izvedena su djela dalmatinskih pjevača i kantautora: Vinka Coce, Harija Rončevića, Vice Vukova, Olivera Dragojevića, Zorice Kondže, Tedija Spalata, a pod dirigentskom palicom maestra Damira Bunoze.

Kao solisti nastupili su Josip Aničić, Ivan Sušac i Josipa Medić, a gosti koncerta bili su Klapa Trebižat i Klapa Belcanto.

-Ovo je jedna nova manifestacija u Mostaru, a proizašla je iz ideje da kulturi dadnemo jednu dodanu vrijednost i okupimo sve predstavnike kulture u Gradu na jednom mjestu, odnosno pod jednu ‘kapu’- istaknuo je mostarski gradonačelnik Mario Kordić uoči otvaranja Mostarskih ljetnih dana koji će se u Gradu na Neretvi održavati sljedeća tri mjeseca.

Foto: Mladenka Krilić/ Fena

Kordić je ovom prilikom svim gostima i građanima koji će ovo ljeto provesti u Mostaru zaželio ugodno druženje kako večeras tako i narednih tri mjeseca, ističući kako se i ovom manifestacijom želi poslati iz Grada slika da je to prijestolnica, prvenstveno kulture.

Osim mostarskog gradonačelnika i predstavnika Gradske uprave Grada Mostara, koncertu su prisustvovali i premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg te mnogobrojni građani Mostara i šire ali i muzičari i gosti iz Herceg-Novog.

U sljedeća tri mjeseca u Gradu na Neretvi održat će se niz kulturnih manifestacija, od koji su neke tradicionalne i održavaju se više decenija unazad, a neke će to tek postati.