SHOWbuzz

zagreb

Na oproštaju od Rajka Dujmića tiho je išla pjesma “Ti voglio bene assai”.

17/08/2020

Pogreb je vodio biskupski vikar gradišćanski Hrvata u Austriji Željko Odabašić, a ispraćaju je nazočio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

Hrvatska se kulturna i estradna zajednica u ponedjeljak na zagrebačkom Krematoriju oprostila od muzičkog velikana Rajka Dujmića, čijem je emotivnom posljednjem ispraćaju uz porodicu, sina Tonija i udovicu Snježanu, prisustvovalo oko petstotinjak ljudi.

Uz strogo poštivanje epidemioloških mjera i obaveznu distancu, ožalošćeni su se prijatelji i kolege oprostilli od jednog od najistaknutijih hrvatskih autora i velikog hitmejkera, uz pozadinsku muziku pjesme italijanskog kantautora Lucia Dalle “Ti voglio bene assai”.

Dok su se na ekranu postavljenom uz odar vrtjele Dujmićeve fotografije i novinski intervjui, “kralju crnih i bijelih tipki” emotivni je govor uz suze održao autor i tekstopisac Nenad Ninčević, a kratkim se obraćanjem od Dujmića oprostio i njegov prijatelj Antun Tomislav Šaban, javlja Hina.

“Mučila ga je samo jedna stvar, vole li ga ljudi kao što on voli njih. Sad vidiš koliko te volimo Rajko, svi tvoji prijatelji su došli”, rekao je Ninčević.

Pogreb je vodio biskupski vikar gradišćanski Hrvata u Austriji Željko Odabašić, a ispraćaju je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Prije same ceremonije ispraćaja, počasnu stražu uz lijes držali su Dujmićevi najbliži prijatelji i kolege. U grupama po četvero izmjenjivali su se Ante Gelo, Sandra Hančić, Jasenko Houra, Jacques Houdek, Želimir Babogredac, Mladen Grdović, Jasmin Stavros, Ana Rucner, Vladimir Pavelić, Nataša Mirković, Dragan Rucner, Mario Rucner, Zoran Škugor, Hrvoje Barlović, Vedran Strukar, Emilija Kokić, Nenad Ninčević, Vlado Kalember, Jasna Zlokić i Fedor Boić.

Hrvatska zastava koja je bila na Dujmićevu lijesu ceremonijalno je nakon ispraćaja sklopljena te predana u ruke njegovom sinu Tinu.

Kako je najavljeno, Dujmić će biti pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju, a zemljište za grob njegovoj porodici će ustupiti Grad Zagreb.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.