otvaranje sezone

Na popularno “Šankanje” na Vlašiću mogu samo vakcinisani, testirani ili koji su prebolovali koronu

New Project – 2021-12-06T113405.398

Matošević je također istaknuo da su danas skijališta u SBK veoma konkurentna zimska odredišta i popularne zimske turističke destinacije koje zauzimaju važno mjesto na turističkoj mapi Bosne i Hercegovine

Zimska turistička sezona na području Srednjebosanskog kantona (SBK) bit će službeno otvorena u petak, 10. decembra na Vlašiću.

Iz Turističke zajednice SBK ističu da posjetitelje na Vlašiću, u razdoblju od 10. do 12. decembra, uz zabavan dnevni program, druženje s Djeda Mrazom i igre bez granica na snijegu te koncerte najpopularnijih muzičkih zvijezda iz regije, očekuje najveći ski opening ove zime u BiH.

Deseto jubilarno izdanje najvećeg zimskog festivala u BiH, popularno „Šankanje“, ove godine na Vlašić dovodi regionalne muzičke zvijezde Milicu Pavlović, Sašu Matića, Natašu Bekvalac i Amela Ćurića.

– Ljubitelje zimskih sportova i dobre zabave i ove zimske turističke sezone na Vlašiću očekuju brojni vrhunski doživljaji prilagođeni svim generacijama. Zanimljiv sportsko-zabavni program sasvim sigurno osigurat će nezaboravan provod na planini – kazao je direktor turističke agencije Sol Azur-Buena Vista Armin Alijagić.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju te imajući u vidu zanimanje i dolazak brojnih gostiju iz Bosne i Hercegovine, ali i zemalja okružja, Vlašić se prilagodio situaciji koju je nametnula pandemija covid-19, te je naglašena važnost poštivanja protokola vezanih za covid-19 kako bi se svi ljubitelji zimskih sportova osjećali sigurno.

Alijagić je dodao kako će „Šankanju” moći prisustvovati samo osobe koje su preboljele koronavirus, kao i cijepljeni ili testirani posjetitelji.

Kao još jedan vid dodatne zaštite, pored punkta za testiranje na covid-19, na samom ulazu u Solazur arenu, postavljena je termalna kamera koja će detektirati povišenu tjelesnu temperaturu u stvarnom vremenu.

– Pred svim dionicima turističke destinacije je nažalost i ove godine bio veliki zadatak i izazov kako bismo svim ljubiteljima zimskog doživljaja omogućili, prije svega, siguran boravak na ovom području. Nadam se da smo svi zajedno, kako turistički djelatnici, tako i posjetitelji zapravo mnogo toga naučili iz prethodnog perioda, te da bismo trebali biti dosta odgovorniji prilikom posjeta planinskim centrima – kazao je ravnatelj Turističkog ureda Turističke zajednice SBK Miroslav Matošević.

Matošević je također istaknuo da su danas skijališta u SBK veoma konkurentna zimska odredišta i popularne zimske turističke destinacije koje zauzimaju važno mjesto na turističkoj mapi Bosne i Hercegovine. Pored Ski centra Vlašić na području SBK još je šest skijališta manjeg kapaciteta koja nude vrhunske zimske doživljaje.