Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"No Time to Die"

Na premijeri novog Jamesa Bonda zvijezda večeri bila je vojvotkinja od Cambridgea

kate premijera
Kate i William na crvenom tepihu / FOTO: The Guardian / Screenshot

Snimanje novog filma navodno je koštalo oko 214 miliona eura, a održavalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, na Jamajci i u Norveškoj

Sinoć je u Londonu održana premijera novog filma o Jamesu Bondu, a osim Daniela Craiga (53), najveća zvijezda na crvenom tepihu bila je vojvotkinja Catherine (39), o čijoj haljini jutros bruje svi svjetski mediji.

Kate Middleton na premijeru je stigla sa svojim mužem Williamom (39), te svekrom Charlesom (72) i Camillom Parker-Bowles (74).

Kraljevska četvorka je kratko porazgovarala s filmskom ekipom, a zatim pozirala fotografima.

Iako smo Craiga navikli viđati u tamnim odijelima, na crvenom se tepihu, na iznenađenje mogih, ovog puta pojavio u ružičastom sakou koji je uskladio s crnim hlačama i leptirom mašnom, te bijelom košuljom. U takvom jarkom izdanju umalo je zasjenio kolegice Lashanu Lynch i Leu Seydoux s kojima je pozirao.

Svijet je novog Bonda čekao od marta 2020. godine, kada se trebao premijerno prikazati.

“No Time to Die” je najduži film o Jamesu Bondu ikad te traje dva sata i 43 minute.

Inače, ovo je posljednji put da Britanac Daniel Craig (53) odijeva svečano odijelo najslavnijeg tajnog agenta u službi Njena Veličanstva – dok ime njegova nasljednika ostaje tajna. U ovoj posljednjoj pustolovini agent britanske tajne službe MI6 nije se štedio.

Ovu 25. epizodu pustolovina tajnog agenta koja je trebala izaći u martu 2020, obožavatelji su dugo iščekivali, ali i vlasnici kina koji žele napuniti dvorane.

Prošla epizoda Jamesa Bonda Spectre, izašla krajem 2015, zaradila je više od 880 miliona dolara prikazivanjem u svjetskim kinima, pišu filmski časopisi.

Snimanje novog filma navodno je koštalo oko 214 miliona eura, a održavalo se na lokacijama u Londonu, Italiji, na Jamajci i u Norveškoj.

Producenti filma izrazili su zadovoljstvo zbog toga što se Bond vratio na Jamajku, mjesto na kojemu je britanski pisac Ian Fleming u svojim romanima objavljenim pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća stvorio lik legendarnog agenta.