Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon pobjede

PSG-ov trojac od 340 miliona eura demantovao sve glasine o neslaganjima

Jedna pobjeda prebrisala je sve te priče

PSG je pobijedio Manchester City (2:0) u drugom kolu Lige prvaka nakon što su posljednjih dana veliku pažnju izazivale priče o raspadu u pariškom klubu, očajnoj atmosferi, sukobima ega superzvijezda i klanovima.

Krenulo je prije deset dana nezadovoljstvom Lionela Messija jer je Neymar umjesto njega izveo penal protiv Lyona te zato što ga je nakon toga trener Pochettino izveo iz igre, čime je ostao bez prilike da postigne prvi gol za novi klub.

Nastavilo se za vikend na utakmici protiv Montpelliera, kada se Kylian Mbappe po izlasku iz igre požalio Idrissi Gueyeu da mu Neymar ne dodaje loptu.

Zadnji nastavak priča o prljavštini iza sjajne fasade PSG-a bio je da se formirao južnoamerički klan koji protežira Keylora Navasa te tako iz kluba tjera Gigija Donnarummu, i to tek što je ovaj došao.

I onda je jedna pobjeda prebrisala sve te priče. Doduše, to nije bilo kakva pobjeda, nego ona nad aktuelnim prvakom Engleske i viceprvakom Europe predvođenim Pepom Guardiolom.

Na toj utakmici je sve sjelo na svoje mjesto, a pobjednički gol konačno je postigao Messi, i to na dodavanje petom u zadnje vrijeme nezadovoljnog Mbappea.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NJ 10 ?? (@neymarjr)

Nakon velikog trijumfa Neymar je objavio fotografiju ubojitog trojca vrijednog ukupno 340 miliona eura, koju su mediji i ljubitelji nogometa shvatili kao dokaz da je rat zvijezda zamijenila idila u PSG-u.

Naravno, slika je postala viralna i do sada na Instagramu ima skoro 10 miliona lajkova.

PSG