Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

carlos bilardo

Od jednog se čovjeka još uvijek krije smrt Diega Maradone

Njegovo zdravstveno stanje je komplicirano i porodica smatra da ne smije čuti nijednu šokantnu vijest

Diego Maradona preminuo je u snu od egzacerbacije hroničnog zatajenja srca, čija je posljedica bio akutni edem pluća. Jedan od najvećih nogometaša svih vremena otišao je u 60. godini 25. novembra prošle godine.

Za Maradoninu smrt još uvijek nije saznao Carlos Bilardo (83), koji je bio selektor Argentine 1986. godine, kada je Argentina predvođena Maradonom osvojila Svjetsko prvenstvo. Bilardo često pita svoje bližnje kako je Maradona, ali do sada mu niko nije rekao da je on umro.

Bilardovo zdravstveno stanje je komplicirano i porodica smatra da ne smije čuti nijednu šokantnu vijest. Zbog toga mu nisu ni rekli za smrt Alejandra Sabelle. Bilardo boluje od Hakim-Adamsovog sindroma, neurodegenerativne bolesti koja je česta kod muškaraca starijih od 60 godina.

Neurodegenerativne bolesti su neizlječiva i iscrpljujuća stanja koja vode do progresivne degeneracije i/ili odumiranja živčanih stanica. To uzrokuje poteškoće s kretanjem ili mentalnim funkcijama.

Bilardov brat Jorge priznao je kako će Carlos uskoro saznati tužne vijesti.

“On i dalje ne zna za Diega, a ovih dana ćemo vidjeti hoćemo li okupiti Ruggerija i Burruchagu da mu to kažu. Diego je bio sin kojeg nije imao”, rekao je njegov Jorge Bilardo.

Argentinske legende Ruggeri i Burruchaga posjetit će Bilarda. Planiraju mu reći da je Maradona umro, no samo ako Bilardo bude u dobrom stanju.