SHOWbuzz

Najljepša hrvatska političarka ima tek 29 godina (FOTO)

18/09/2016

Tek joj je 29 godina, a iza nje su već brojni uspješni volonterski, društveni i poslovni pothvati.

Katarina Kozina iz Nuštra je ekološka aktivistica i zaštitnica prirode, ali i autohtonih slavonskih proizvoda. Ujedno je i vatrogasna časnica i povremena volonterka DVD-a Nuštar, kao i članica Hrvatskog klimatskog panela te vanjski suradnik Zajednice obiteljskog smještaja.

Ima titulu magistre ekonomije s Fakulteta za turistički i hotelski menadžment u Opatiji i vlasnica je i direktorica tvrtke Konvis d.o.o., nedavno otvorene u Poduzetničkom inkubatoru grada Vukovara. Bila je volonterka udruge Eko Kvarner, a u rodnom kraju osnovala je udrugu Eko Slavonija, kao i Slow food Slavonica, ogranak svjetske organizacije i brenda Slow Food.

U studentskim danima bavila se i manekenstvom, a na nedavno završenim parlamentarnim izborima prvi se put i politički aktivirala kao članica Mosta.

Novinar Jutarnjeg lista je ovu lijepu ekonomisticu upitao i šta je natjeralo da se bavi politikom, na šta mu je odgovorila:

“Razlog je to što u domeni civilnog društva više nisam mogla doprijeti do onih koji planiraju i donose odluke te zbog toga nisam mogla ni ostvariti razne projekte.

Nažalost, doživjela sam potpuno ignoriranje i nezainteresiranost vladajućih struktura za bilo kakve promjene u sredini iz koje dolazim, mada su me često tapšali po ramenu i pljeskali na mojim radionicama i tribinama.

Ove godine sam se pridružila opciji Most NL iz razloga što su trenutno jedina realna opcija i snaga, koja je i na ovim izborima pokazala da može donijeti promjene u ovaj truli i nazadni sustav u kojem živimo”.

Komentari