Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Putin: Jedinstvena Rusija pobjednik izbora

putin-660

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da “možemo sa sigurnošću da kažemo da je vladajuća partija Jedinstvena Rusija pobjedila na parlamentarnim izborima” u toj zemlji.

Govoreći o znatnom usporavanju rasta ruske ekonomije, Putin je rekao da situacija nije lahka i da ljudi to osjećaju istakavši da oni žele i nadaju se stabilnoj političkoj situaciji, prenosi agencija Reuters.

Putin je u izbornom štabu Jedinstvene Rusije rekao članovima partije da vidi prve rezultate kao glas o povjerenju, navodi agencija AP.

Vladajuća Jedinstvena Rusija osvojila je 44,15 posto glasova na danas održanim parlamentarnim izborima u Rusiji, saopćila je ranije Centralna izborna komisija nakon prebrojanih 6,72 posto glasova.

Kako je javio TASS, na drugom mestu nalazi se nacionalistička LDPR sa 18,39 posto glasova. Sljedi Komunistička partija Ruske Federacije sa 17,24 i stranka Pravedna Rusija 6,24.Na petom mestu je Partija komuinističke Rusije sa 2,91 posto glasova.

Jedinstvena Rusija, koju predvodi ruski premijer Dmitrij Medvedev, osvojila je na prethodinim izborima  2011. godine 49 posto glasova.


Medvedev: Imat ćemo većinu u novom parlamentu

Ruska vladajuća partija Jedinstvena Rusija (JR) pobjedila je na parlamentarnim izborima i imaće apsolutnu većinu u novoj Državnoj dumi, izjavio je danas ruski premijer i lider JR Dmitrij Medvedev.

– Neće biti pretjerivanje ako kažem da je naša partija pobjedila – rekao je Medvedev te najavio da će konačni rezultati biti objavljeni u ponedjeljak ujutru, prenosi TASS.

– Rezultat je dobar, naša stranka imat će apsolutnu većinu a mi ćemo znati kakva će to tačno većina biti nakon što se prebroje svi glasovi – rekao je Medvedev.

Vladajuća partija u Rusiji Jedinstvena Rusija osvojila je 44,15 posto glasova na danas održanim parlamentarnim izborima u toj zemlji, saopćila je ranije Centralna izborna komisija nakon prebrojanih 6,72 posto glasova.