Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Forbes"

Najplaćeniji zabavljač na planeti prošle godine zaradio 580 miliona dolara

New Project – 2022-02-09T211635.521
I Reese Witherspoon na listi / FOTO: screenshot

Drugo mjesto pripalo je muzičaru Bruceu Springsteenu, koji je zaradio 435 miliona dolara. On je prodao autorska i izdavačka prava na svu svoju snimljenu muziku i napisane tekstove pjesama

Magazin Forbes objavio listu pod nazivom “najplaćeniji zabavljači”. Na prvo mjesto ovog popisa zasjeo je Peter Jackson, reditelj Gospodara prstenova.

Peter je, piše Forbes, prošle godine zaradio 580 miliona dolara. Navodi se da je prodao dio svoje kompanije za vizualne efekte Weta Digital u novembru prošle godine.

Drugo mjesto pripalo je muzičaru Bruceu Springsteenu, koji je zaradio 435 miliona dolara. On je prodao autorska i izdavačka prava na svu svoju snimljenu muziku i napisane tekstove pjesama.

Na trećem mjestu je muzičar Jay-Z s 340 miliona dolara zarade, dok je na četvrtom mjestu Dwayne Johnson. On je jedan od rijetkih glumaca koji se našao na ovoj listi, a to se dogodilo zbog zarade u filmovima Jungle Cruise i Red Notice te njegove popularne marke tekile. Peto mjesto pripalo je reperu Kanyeu Westu.

U top deset ušli su još Bob Dylan, Paul Simon, Matt Stone i Trey Parker, Tyler Perry te Ryan Tedder. Među 25 zabavljača koji su se našli na listi je i glumica Reese Witherspoon, koja je u avgustu prošle godine prodala dio svoje produkcijske kompanije Hello Sunshine privatnoj investicijskoj kompaniji Blackstone za 900 miliona dolara.

Pjevačica Taylor Swift našla se na dnu liste, tačnije na 25. mjestu sa zaradom od 52 miliona dolara. Većinu tog novca zaradila je ponovnim snimanjem albuma koji je prvi put objavila prije 10 godina.