SHOWbuzz

linija za prijestolje

Nakon iznenadne odluke princ Harry neće izgubiti pravo na tron, ali…

09/01/2020

Da bi se Harryju oduzelo pravo na krunu, treba reagirati vlada Ujedinjenog Kraljevstva, ali to se vjerovatno neće dogoditi

Princ Harry i Meghan Markle šokirali su svijet objavom da se povlače sa svih kraljevskih dužnosti kako bi mogli sami zarađivati svoj novac.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa najavili su i da će se preseliti u SAD, gdje će provoditi dobar dio godine, a na društvenim mrežama već su počele objave o tome kako je Meghan odvojila princa Harryja od njegove porodice.

Mnogi se pitaju što će se sada dogoditi s linijom nasljeđivanja i ima li princ teoretski pravo naslijediti britansku krunu.

Odgovor je jednostavan – sve ostaje isto kao što je bilo i prije odluke o povlačenju. Princ Harry trenutno je šesti u redu za prijestolje. Ispred njega su prinčevi Charles, William i George, princeza Charlotte i najmlađi princ Louis.

Da bi se Harryju oduzelo pravo na krunu, treba reagirati vlada Ujedinjenog Kraljevstva, ali to se vjerovatno neće dogoditi.

Harry ionako teško da bi postao britanski kralj, budući da je tek šesti u redu za prijestolje. Nakon što Williamova djeca dobiju svoje porodice, Harry će još padati u liniji nasljeđivanja. Zbog toga njegova odluka o povlačenju i nema neki uticaj na liniju nasljeđivanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.