Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Filmski centar Srbije"

Nakon skoro tri decenije ponovo se snima “Žikina dinastija”

zikina dinastija (1)

Od stare postave u filmu će, osim Koje, učestvovati Rialda Kadrić kao Maija, Vladimir Petrović kao Boba i Vesna Čipčić kao Elza

Čini se da će nakon gotovo 30 godina, kultni filmski serijal “Žikina dinastija” dobiti novi nastavak.

U planu je, navode, snimanje filma pod nazivom “Luda godina” u čijem će se centru naći Žikin unuk Miša, kojeg će ponovo glumiti Nikola Kojo, sa svoja dva sina, Milanom i Žikom.

Scenarij za film napisala je Milena Marković, režiju potpisuje Milan Konjević, a produkciju Talking Wolf Productions. Od stare postave u filmu će, osim Koje, učestvovati Rialda Kadrić kao Maija, Vladimir Petrović kao Boba i Vesna Čipčić kao Elza.

“Projekt ‘Luda godina’ je nastavak, ali i neka vrsta reboota filmske franšize ‘Žikina dinastija’ koja kod domaće publike ima kultni status… Humor je suptilan i dolazi iz likova i neobičnih i neočekivanih situacija u kojima se nađu. Iako je dovoljno jasan i komunikativan, scenarij nema tendenciju da podilazi publici, već potiče njen angažman, čime se izdvaja i kao jedan od rijetkih filmova repertoarskog karaktera koji ima potencijal za edukaciju publike”, stoji u obrazloženju Filmskog centra Srbije.

Inače, posljednji dosad snimljen film iz ciklusa bio je Žikina ženidba iz 1992.