srbija

Ko je major Omer Mehić čije ime je na protestu u Beogradu nosio Nikola Kojo

Foto Nova.rs
Nikola Kojo

Mehić je tada angažovan da transportuje bolesnu bebu iz Novog Pazara, ali je helikopter pao zbog loših vremenskih uslova, a vlasti su učinile sve da slučaj zataškaju

Na jučerašnjem protestu u Beogradu prisustvovao je i veliki broj poznatih ličnosti. Među okupljenima bio je i proslavljeni glumac Nikola Kojo koji je sa sobom nosio transparent na kom piše ime tragično stradalog majora Omera Mehića.

Protest „Srbija protiv nasilja“ i jučer je, uprkos kiši, okupio ogroman broj građana nezadovoljan stanjem u državi. Među njima su i glumci, koji su prethodnih dana bili na udaru vlasti zbog toga što su podržali proteste.

Jedan od onih koji su otvoreno podržali proteste i kritikovali ponašanje aktuelne vlasti je Nikola Kojo, proslavljeni glumac. On je sa sobom ponio transparent na kom stoji ime tragično stradalog majora Omera Mehića.

Podsjetimo, Omer Mehić je stradao nakon pada transportnog helikoptera Vojske Srbije Mi-17 iz sastava 890. mješovite helikopterske eskadrile. U stravičnom padu letjelice poginuli su, pored majora Omera Mehića, kapetan Milovan Đukarić, mehaničari zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, ljekar novopazarske bolnice Dževad Ljajić i njegov kolega anestetičar Miroslav Veselinović, kao i petodnevna beba iz novopazarske porodice Ademović.

Mehić je tada angažovan da transportuje bolesnu bebu iz Novog Pazara, ali je helikopter pao zbog loših vremenskih uslova, a vlasti su učinile sve da slučaj zataškaju.

Zbog tragedije ni dan danas niko nije odgovarao, a Mehić je označen kao jedini krivac, iako su stručnjaci kazali kako se tragedija mogla izbjeći da je let odgođen.