Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

Danas protestni skup na Marijin Dvoru zbog stradanja Azre Spahić

Foto: N1
Marijin Dvor

Istaknuli su da ulice Sarajeva nisu sigurne te da postojeći zakonski propisi nisu adekvatni

Neformalna grupa studenata psihologije, koja je prije sedam godina kreirala Facebook stranicu “Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu” kada su smrtno stradale Selme Agić i Edite Malkoč, pozvali su građane na mirni skup povodom stradanja mlade doktorice Azre Spahić.

“Pozivamo vas na mirni skup odavanja počasti koja je ubijena u saobraćajnoj nesreći u petak, u ulici Maršala Tita. Nažalost, ovakve skupove smo organizovale prije sedam godina kada su nedaleko od ovog mjesta, u saobraćajnoj nesreći ubijene Selma Agić i Edita Malkoč”, navodi se u objavi na Facebook stranici.

Istaknuli su da ulice Sarajeva nisu sigurne te da postojeći zakonski propisi nisu adekvatni.

“Institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života – za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju”, saopćile su organizatorice te dodale: “Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada.”

Skup će se, kako je navedeno u objavi, održati večeras u 18 sati na Marijin Dvoru, u ulici Maršala Tita, na mjestu saobraćajne nesreće.