tjentište

Nastup Apocalyptica obilježio prvo veče “OK Festa”

ok fest tjentiste (1)

Večernji sati na Main stageu rezervisani su za odličan program i atmosferu za koju su se na samom početku pobrinuli E-Play i Nikola Vranjković

Prvi dan “Nektar OK festa” protekao je očekivano u fantastičnoj festivalskoj atmosferi, na jednoj od najljepših destinacija u regionu, a mnogobrojna publika uživala je u energiji ovog jedinstvenog festivala.

Uz DJ program After Affair i Petra Dundova započeo je prvi dan na SARA OK summer stageu, a za odličnu atmosferu u kampu na Sky Cola OK stageu pobrinuli su se Orthodox Celts i Sunshine, koji su rasplesali publiku i zagrijali je pred nastupe na večernjem programu Main stagea.

Večernji sati na Main stageu rezervisani su za odličan program i atmosferu za koju su se na samom početku pobrinuli E-Play i Nikola Vranjković. Nakon njih je na binu izašao finski sastav Apocalyptica, koji je publici priuštio muzički spektakl. Ovi vrhunski instrumentalisti su još jedanput opravdali status miljenika evropske publike.

– Sve izgleda jako lijepo, srećni smo što smo ovdje, to su prvi utisci. Prvi put smo na Tjentištu, iako nije prvi put da smo u Bosni i Hercegovini, bili smo mnogo puta ranije. Drago nam je da smo dio svega ovoga. Poučeni ranijim iskustvima, koncerti na ovim prostorima su uvijek i moćni, tako je bilo i i na našem nastupu – poručili su članovi finskog symphonic metal benda Apocalyptica.

Uslijedio je nastup Gobina, pank sastava koji je ove godine proslavio 30 godina sviračkog staža, a OK publika uživala je u retrospektivi njihovog muzičkog opusa.

U okviru OK Cinema zone koja se realizira u saradnji sa Festivalom muzičkog dokumentarnog filma Dok’n'Ritam (D'N'R) prve večeri na programu su prikazane projekcije dokumentarnih filmova na temu muzike “Pobjednici su dosadni” i “Suženi snovi – Repetitor u CZ-u”.

Drugog dana festivala svirat će Edo Maajka i Let 3. OK Cinema zona druge festivalske večeri donosi film “Viktorija, 15”, dok će na Main stageu nastupiti Silente, Urban & 4, Neno Belan & Fiumens i Dubiozu Kolektiv, najavili su organizatori.