Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nova varoš

Goraždanski sportisti od 20 do 24. jula učestvuju na 57. MOSI

gorazde sport (1)

Očekuje da će se kao i svaki put, goraždanski sportisti predstaviti u najboljem izdanju i ostvariti dobre sportske rezultate

Goraždanski sportisti učestvovat će na 57. međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI) koje će biti održan od 20 do 24. jula u Novoj Varoši (Srbija).

Koordinator MOSI za BPK Goražde Nermin Obuća podsjeća da tradicija te sportske manifestacije datira još od 1954. godine od kada MOSI okupljaju sportiste iz općina i gradova s tromeđe Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a ove godine prijavljeno je učešće sportista iz 30 gradova i općina.

– Goražde tradicionalno učestvuje na MOSI igrama oduvijek i tu tradiciju smo nastavili od kako se ponovo organizuju poslije rata. I ove godne jedini smo učesnici iz Federacije, a naš grad i kanton predstavljat će 50 sportista a to su odbojkašice, nogometašice, košarkaši i atletičari koji će se naći među 2.300 sportista a očekuje se i oko 300 tehničkih lica i predstvanika medija. Na MOSI putujemo u srijedu 20. jula kada je planirano otvaranje ove velike sportske manifestcaije u 17 sati” – rekao je Obuća.

Očekuje da će se kao i svaki put, goraždanski sportisti predstaviti u najboljem izdanju i ostvariti dobre sportske rezultate.

– Odbojkašice Goražde su na posljednjim MOSI na Sokocu 2019. godine bile prve tako da očekujemo i ovaj put borbu za medalje. Nogometašicama žrijeb nije bio naklonjen i za protivnika su dobile ekipu iz Pljevalja koje igraju Ligu šampiona, košarka se nakon pauze ponovo vraća na MOSI tako da je teško predvidjeti rezultat, dok od atletičara očekujemo medalje, a takmičit će se u disciplinama 1.500 I 3.000 metara I štafeta 4 x 100 – istakao je Obuća.